Kalbėdamas Pasaulio ekonomikos forume (WEF), vykstančiame Davose, Šveicarijoje, M. Draghi atkreipė dėmesį į žymų pagerėjimą Europos finansinėse rinkose. Tačiau kartu perspėjo, kad, norint panašių pasiekimų realiojoje ekonomikoje, prireiks laiko.

Praėjusį mėnesį Europos centrinis bankas prognozavo, kad euro zonos ekonomika 2013 metais susitrauks arba išaugs nuo -0,9 iki +0,4 proc.

„Europos finansinėse rinkose vėl jaučiama santykinė ramybė“, - kalbėjo jis forume, pažymėdamas, kad rinkos sąlygos pastaraisiais mėnesiais pastebimai pagerėjo. Ir kartu pridūrė, kad situacija realiojoje ekonomikoje kiek liūdnesnė.

„Ekonomikos aktyvumas stabilizuojasi labai iš lėto, - sakė M. Draghi. - Jis turėtų pradėti atsigauti jau antrąjį šių metų pusmetį“.

„Goldman Sachs“ vadovas: blogiausia jau praeityje

„Goldman Sachs“ vadovas Lloydas Blankfeinas, duodamas interviu BBC Davose, pareiškė, kad, jo nuomone, juodžiausias finansinės krizės laikotarpis jau praeityje.

„Manau, kritinis momentas jau praėjo, - sakė jis per pokalbį su BBC ekonomikos redaktore Stephanie Flanders. - Didžiausią nerimą keliančios problemos, apie kurias visi kalbėjome praėjusiais metais, regis, nužengė praeitin."

Kalbėdamas apie pasaulio ekonomikos ir finansų sistemos situaciją, L. Blankfeinas pažymėjo, kad yra pagrindo dėl daugelio dalykų išlikti optimistais.

Vis dar yra nerimą keliančių sunkumų, kurie ateityje dar gali "suerzinti rinkas", sakė jis, bet pastebima daugybė teigiamų požymių, rodančių, kad nemažai problemų, susijusių su finansine krize, yra šiuo metu sprendžiamos.

Kompanijų skolos mažėja, jos laipsniškai pradeda vėl uždirbti, o situacija JAV būsto rinkoje ir kitur gerėja.

„Goldman Sachs“ sausį pranešė 2012 m. uždirbęs 7,5 mlrd. dolerių grynojo pelno. Analitikų nuomone, banko metiniai rezultatai rodo, kad bankas pamažu atsigauna po finansinės krizės.

Beje, Davose buvo įteikti kasmetiniai gėdingi „Public Eye“ „apdovanojimai“. Šiais metais juos gavo ir įmonė „Goldman Sachs“ bei „Shell“ už „išskirtinį įmonių pelno troškimą ir aplinkosaugos nuodėmes“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)