Į viešąjį susirinkimą iš Vilniaus Alytaus gyventojus susipažinti su parengto techninio projekto sprendiniais atvykusios projekto vadovės Vaidos Norkūnaitės pateiktos informacijos apie „Lidl“ planus klausėsi tik AlytusPlius.lt žurnalistė.

Parduotuvės plotas sieks daugiau nei 2 tūkst. kvadratinių metrų, pastatas bus vieno aukšto su antresole, kurioje įsikurs administracijos darbuotojai.

Visa prekyba vyks pirmajame aukšte, kur bus sandėliavimo patalpos, automobiliams prie pastato – per šimtą stovėjimo vietų.

„Aplinkinė prekybos centro teritorija nebus be žalių plotų. Čia yra išsaugoma medžių alėja. Įvažiavimas į parduotuvę numatytas iš Jazminų gatvės“, - kalbėjo V. Norkūnaitė.

Projekto vadovė teigė, kad yra numatytas, tačiau šiame etape neprojektuojamas, ir antrasis įvažiavimas į prekybos centrą – iš Naujosios gatvės.

„Kadangi įvažiavimas šiuo metu yra suprojektuotas vienas, pro gyvenamųjų namų įvažiavimą, o kitoje gatvės pusėje yra turgus, gali susidaryti didelis automobilių srautas.

Jeigu bus nuspręsta ateityje tą įvažiavimą įrengti, pėsčiųjų (Sveikatingumo) takas nenutrūks, jis bus rekonstruojamas kaip viadukas virš naujai įrengto įvažiavimo“, - apie galimus pasikeitimus ateityje pasakojo V. Norkūnaitė.

Projektų vadovės teigimu, su gyventojais buvo kalbėtasi jau gerokai anksčiau, dar prieš gaunant pirmąjį statybos leidimą.

Jiems „Lidl“ lėšomis bus įrengta 16 papildomų automobilių stovėjimo vietų gretimuose daugiabučių kiemuose, kurie ribojasi su prekybos centro sklypu, esami gyventojų pamėgti pėsčiųjų takai, kertantys „Lidl“ žemės sklypą, nebus nutraukti, tik perkelti į kitą vietą.