Kaip Eltai nurodė „Tez Tour“ viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė, vasaros ar rudens keliones žmonės yra linkę planuotis iš anksto – šiam laikui kelialapiai perkami itin aktyviai, rezervuojami viešbučiai tiek populiariausiomis Europos kryptimis, tiek Turkijoje.

„Vasara išlieka tradicinis atostogų laikas, kuriam ruošiamasi iš anksto, vasaros atostogų laukiama ištisus metus. Vasaros, rudens kelionės drąsiau planuojamos ir dėl beįsibėgėjančio vakcinavimo, laukiama skiepų pasų“, – teigia I. Aukštuolytė.

Jos teigimu, gana didelė dalis žmonių keliauja ir dabar – įsigiję kelionę iki skrydžio likus savaitei ar dviem.

„Tebegyvename karantine, ateitį prognozuoti vis dar sunku, tad gana daug žmonių reaguoja pagal situaciją ir renkasi keliones artimesne data. Pastebime, kad kol Lietuvoje paskelbtas karantinas ir nelabai yra skirtumo, kur būti užsidarius – namie ar užsienio kurorte, (...) žmonės noriai renkasi ilgesnę atostogų trukmę: daugiau nei 40 proc. „Tez Tour“ keliautojų apsistoja viešbutyje 11–12 nakvynių ar net išvyksta dviem savaitėms, kai anksčiau populiariausia kelionės trukmė buvo 7–9 nakvynės“, – sako „Tez Tour“ atstovė.

Pasak I. Aukštuolytės, dalis keliautojų išvyksta planuodami ilgiau pabūti svetur ir dalį laiko dirbti nuotoliniu būdu.

„Taip pat daugėja aktyvaus laisvalaikio, įvairių sporto rūšių entuziastų, kurie į užsienį keliauja grupėmis: nardyti, užsiimti jėgos aitvarų sportu ar buriuoti, žaisti golfą. Manome, tam įtakos turėjo uždaryti sporto klubai bei slidinėjimo kelionės, į kurias šiemet daugelis neišvyko“, – sako „Tez Tour“ atstovė.

Anot jos, pavasarį atnaujinus užsakomuosius tiesioginius skrydžius į Egiptą, šios krypties paklausa „šoko į bene rekordines aukštumas.“

„Pavasarį atnaujinus užsakomuosius tiesioginius skrydžius į Egiptą, šios krypties paklausa šoko į bene rekordines aukštumas. Tarp poilsiautojų iš Lietuvos Egiptas, o ypač – šaltuoju metų laiku ar ankstyvą pavasarį – visais laikais buvo populiariausia ar viena populiariausių krypčių. Iš Vilniaus į Egipto Hurgados ir Šarm aš Šeicho kurortus užsakomieji „Tez Tour“ skrydžiai vykdomi net keturis kartus per savaitę. Artimiausius skrydžius vykdysiantys lėktuvai – užpildyti“, – sako I. Aukštuolytė.

Pasak I. Aukštuolytės, tradiciškai šaltuoju metų laiku itin paklausi yra Kanarų sala Tenerifė. Taip pat žmonės vyksta į Maldyvus, Meksiką ar Jungtinius Arabų Emyratus.

„Nuo balandžio mėnesio, kai orai jau tampa vasariški, atnaujinsime daugiau Europos krypčių. Taip pat balandį atnaujinamos kelionės į Turkiją bei Kiprą“, – nurodė kelionių agentūros atstovė.
Tuo metu „Novaturas“ komunikacijos vadovė Dovilė Zapkutė nurodė, kad šiais metais kurį laiką dominuos paskutinės minutės pirkimai, kai iki išvykimo datos lieka apie porą savaičių.

„Čia įtakos turi vis dar labai dinamiškai besikeičiantys reguliavimai, todėl dalis žmonių jaučiasi smagiau planuodami keliones artimuoju laikotarpiu. Kita vertus, visi turizmo sektoriaus verslo segmentai: kelionių organizatoriai, oro linijų vežėjai, nakvynės paslaugas teikiančios įmonės ir kt. sparčiai adaptuojasi prie dabartinių sąlygų, kad galėtų užtikrinti saugų žmonių keliavimą”, – Eltai teigė D. Zapkutė.

Pasak jos, nors greičiau užsipildo kovo–balandžio mėnesio išvykimai, po truputį pildosi ir vasaros laikotarpiu planuojami skrydžiai.

D. Zapkutės teigimu, šiais metais atidarius kryptis į Tenerifę ir Egiptą, stebimas didelis keliautojų susidomėjimas šiomis šalimis.

„Be suplanuotų skrydžių į Egiptą ir Tenerifę vasario mėnesį keliautojai vyksta atostogų į Jungtinius Arabų Emyratus, o nuo kovo mėnesio – ir į tolimuosius Maldyvus”, – teigia D. Zapkutė.

„Įpusėjus pavasariui, keliautojams planuojame pasiūlyti atostogų Turkijos, Graikijos, Bulgarijos ir kitų populiarių atostogų krypčių kurortuose. Daug užklausų gauname dėl kelionių į Turkiją. Jei Egiptas yra žiemos sezono populiariausia kryptis, tai Turkija – vasaros. Praėjusiais metais į Turkiją negalėjome vykdyti tiesioginių skrydžių, šiais metais ji itin keliautojų geidžiama“, – sako „Novaturo” komunikacijos vadovė.

Pasak jos, prasidėjus vasarai, Baltijos šalių keliautojams planuojama pasiūlyti ilsėtis Balyje bei Seišeliuose, o paskutiniais metų mėnesiais galima įsigyti atostogas Mauricijaus ir Kubos kurortuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)