Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ rugpjūčio 3-17 dienomis atliktos apklausos duomenimis, lyginant su liepos mėnesio apklausos rezultatais, 5 procentiniais punktais padaugėjo gyventojų, nepastebinčių šalies ekonominės padėties pokyčių, o lyginant su vertinimais prieš metus (2016-ųjų rugpjūtį), šiuo metu 5 procentiniais punktais daugiau gyventojų, pastebinčių ekonominės padėties Lietuvoje blogėjimą.

Situacija šalies ekonomikoje dažniau nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (iki 550 eurų), bedarbiai ir pensininkai, rusų ir lenkų tautybių gyventojai.

Kad ekonominė padėtis Lietuvoje pastaruoju metu gerėja, kiek dažniau nurodė jaunimas iki 30 metų, didmiesčių gyventojai, respondentai su aukštesniu nei vidurinis išsilavinimu bei tie, kurie savo šeimos finansinę padėtį apibūdino kaip gerą, vadovai, specialistai ir tarnautojai, besimokantis jaunimas.

Kad ekonominė padėtis gerėja, dažniau pastebi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (28 proc. nurodė, kad ekonominė situacija gerėja) bei LR liberalų sąjūdžio (29 proc.) rinkėjai, o ekonomine situacija labiausiai nepatenkinti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (44 proc. mano, kad ji blogėja) bei partijos Tvarka ir teisingumas (42 proc.) rinkėjai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)