Pasak Kauno savivaldybės administracijos Ryšių su visuomene skyriaus specialistų, stadione nutiestos požeminės komunikacijos, įrengti tvirti pamatai, naujos betoninės atramos, laikančios sienos bei perdangos. Baigiamas dengti stogas virš tribūnų, montuojamos žiūrovų kėdės. Įstiklintos VIP ir žiniasklaidos tribūnų vitrinos, tęsiami vidaus patalpų darbai, – liejamos grindys, klojamos plytelės, montuojamos pertvaros, dažomos sienos. Būsimoje futbolo aikštėje išvedžiota 33 km šildymo vamzdelių, supilta apie 90 proc. juodžemio, lyginamas plotas žaliai vejai pakloti.

ELTA ne kartą skelbė, kad pagal įgyvendinamą projektą, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas bus didžiausias Lietuvoje ir moderniausias Baltijos šalyse – atitiks aukščiausius UEFA 4 kategorijos reikalavimus. Atidaryti šį objektą suplanuota 2022-ųjų vasarą.

Savivaldybės atstovų teigimu, pasikeitusioje erdvėje, anksčiau talpinusioje 9 tūkstančius žiūrovų, ateityje vyks ne tik aukščiausio lygio sporto varžybos, bet ir didieji koncertai bei kiti renginiai. Futbolo rungtynes ar lengvosios atletikos varžybas čia stebės iki 15 tūkst. žiūrovų, o muzikinius pasirodymus – dukart didesnė publika.

Natūrali žalioji veja stadione turės šildymo ir laistymo sistemas, todėl futbolininkai aikštėje galės žaisti bet kuriuo metų laiku. Greta aikštės bus lengvaatlečiams skirti bėgimo takai, disko ir kūjo metimo sektoriai bei šuolio rungčių įrenginiai. Bus patogesnės vidaus patalpos ir infrastruktūra – iš pagrindų atnaujinti persirengimo kambariai, sanitariniai mazgai ir kitos erdvės.

Iš pradžių, 2018-aisiais, tikėtasi, legendinį, tarpukariu pastatytą Kauno stadioną, rekonstruoti už 32 mln. eurų, tačiau mažiausią kainą pasiūliusi ir konkurso nugalėtoja tapusi Turkijos bendrovė „Kayi Construction“ užsiprašė daugiau – veik 35 mln. eurų. Deja, netrukus paaiškėjo, jog tapusi statybos rangove, įmonė nesilaiko sutartinių įsipareigojimų. Tad savivaldybei neliko nieko kito, kaip sutartį su ja nutraukti.

Darbus perėmusi Kauno bendrovė „Autokausta“ įvertino rekonstruojamo stadiono konstrukcijų būklę ir su ekspertais išsiaiškinus, kad ji nėra patikima, ir tribūnos, nors ir renovuotos, gali bet kada sugriūti, nuspręsta stadioną statyti iš naujo. Įvertinus pabrangusias projektavimo, medžiagų, darbų, mechanizmų kainas, teko sąmatą padidinti. Kaip neseniai žurnalistams teigė Kauno miesto mero pavaduotojas Andrius Palionis, galutinė S. Dariaus ir S. Girėno stadiono kaina tikėtina sieks 43 mln. eurų. Dalį lėšų šiai statybai prieš keletą metų skyrė Lietuvos vyriausybė, primena naujienų agentūra ELTA.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)