Kaip rašoma skaitytojo siųstame laiške, neaišku, nei kas serga, nei su kuo kavinės darbuotojai kontaktavo, ar šie dirbo sirgdami. Jis kaltino įmonės valdžią nesiimant atitinkamų priemonių viruso plitimo sustabdymui.

Kaip Delfi informavo kavinės „Caffeine“ atstovė Lina Kaminskaitė, šiuo metu vadovybė laukia oficialaus patvirtinimo iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC), tačiau jau ėmėsi rekomenduojamų priemonių – personalas bendrauja su NSVC specialistais ir seka rekomendacijas.

„Tam tikri dalykai tikrai yra daromi. Visos rekomendacijos, komunikacija su žmonėmis vyksta, nustatinėjami kontaktų žemėlapiai, (...) kavinės irgi dezinfekuojamos. Pasitvirtinus atvejui, ruošiamės visiems privalomiems žingsniams, ką visos įmonės tokiu metu ir daro“, – sako ji ir priduria, kad įmonė laukia NVSC rekomendacijų, kai atvejis bus oficialiai patvirtintas.

L. Kaminskaitės teigimu, įmonė jau kurį laiką laukia atsakymo, tad negalėjo tiksliai pasakyti, kada jis turėtų būti patvirtintas.

NVSC kol kas neturi duomenų apie šį atvejį. NVSC Vilniaus departamento specialistės Austinos Vžesniauskaitės teigimu, kontaktai, susiję su šiuo atveju, galimai nustatinėjami iš pirminio spėjimo.

Plačiau tiek NVSC specialistai, tiek kavinės atstovai pakomentuos tik patvirtinus COVID-19 atvejį.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos pirmadienio ryto duomenimis, koronaviruso infekcijos sukelta liga mūsų šalyje šiuo metu serga 807 žmonės. Nuo jos mirė 85 žmonės, dar 15 užsikrėtusiųjų koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių. Nuo COVID-19 infekcijos pasveiko 1 766. Izoliacijoje esančių asmenų skaičius – 3 460.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)