Statistikos departamentas trečiadienį pranešė, kad leidžia susipažinti su duomenimis, kuriuose galima rasti tai, kokią dalį konkrečiose įmonėse sudaro galimai imunizuoti nuo SARS-CoV-2 darbuotojai.

„Delfi“ išanalizavo šiuos duomenis ir pateikia TOP-10 mažiausią imunizacijos lygį turinčių įmonių ir TOP-20 didžiausią įmunizacijos lygį turinčių įmonių sąrašus.

Imunizuoti mažiausiai

Kaip pastebi Statistikos departamento atstovai, mažoms darbovietėms pakeisti imunizacijos lygį gana lengva, todėl iš jų pateikiamų duomenų pašalintos visos mažiau nei 100 darbuotojų turinčios įmonės.

Taip pat pašalintos visos transportu ir statybomis užsiimančios įmonės, nes, kaip pastebi departamento atstovai, nemažai jų darbuotojų neturi lietuviškų asmens kodų. Tik su šiais kodais galima susieti skiepus, tyrimus ir darbovietes, o be to darbovietės gali atrodyti kaip turinčios labai žemą imunizacijos lygį.

Iš duomenų pašaltinos ir visos su žmonių sveikatos priežiūros veikla susijusios darbovietės bei švietimo įstaigos, nes jose imunizacijos lygis yra pats aukščiausias, todėl taip pat iškreiptų objektyvų vaizdą.

Atlikus šiuos veiksmus, išsiskiria keturios Klaipėdos darbovietės, kuriose imunizuotų (skiepais arba natūraliai) darbuotojų procentas liepos 20 dieną siekė nuo 0 iki 9 proc.

Tai – laivų statyba ir remontu užsiimančios „Gridin‘s Group LT“ (470 darbuotojų), „Suerteksa“ (175 darbuotojai) ir „Navistas“ (100 darbuotojų).

Tarp mažiausiai imunizuotų Klaipėdoje yra ir 225 darbuotojus turinti metalų apdorojimu ir dengimu užsiimanti įmonė „Balttiekimas“.

Atmetus kitas laivų statybos ir remonto įmones, kuriose galbūt kaip ir transporte ar statybose dirba daug užsieniečių, Lietuvoje yra dar dvi įmonės, kuriose imunizacijos lygis yra itin žemas (tarp 10 ir 19 proc.).

Pirmoji – 105 darbuotojus turinti „Baltijos eukutecas“. Tai Klaipėdoje veikianti variklinių transporto priemonių elektros ir elektroninės įrangos gamykla. Antroji – laikinojo įdarbinimo agentūra „Personalas“. 130 darbuotojų turinti įmonė registruota Alytuje.

Vos 20–29 proc. imunizacijos lygis pasiektas Kaune 250 darbuotojų turinčioje sandėliavimo, gamybos ir prekybos rangos darbus siūlančioje „Sematix“. Panašu, kad tarp rangos ir laikinojo įdarbinimo įmonių darbuotojų taip pat gali būti daug užsieniečių, todėl iš tolimesnės analizės jos pat pat pašalinamos.

Žemas imunizacijos lygis liepos 20 dieną pastebėtas „Senojoje kepyklėlėje“. Tai Šilalėje registruota 130 asmenų įdarbinanti įmonė, dirbanti su „Prezo“ prekės ženklu.

Vos 20–29 proc. imunizacijos lygis užfiksuotas ir mažmenine prekyba užsiimančioje Palangoje registruotoje ir 105 darbuotojus turinčioje „Ginmitoje“.

Tarp maždaug trečdalį imunizuotų darbuotojų turinčių įmonių išsiskiria atliekų tvarkymu užsiimanti „VSA Vilnius“ su 290 darbuotojų.

Taip pat – Tauragėje baldų gamyba užsiimanti „Kristensen & Kristensen“, kur dirba 280 asmenų.

Irgi Tauragėje, bet virvių, lynų, virvelių ir tinklų gamyba užsiimančioje „Egersund Net“ imunizuoti 20–29 proc. iš 265 darbuotojų.

Nedaug imunizuotojų yra ir gofruotojo popieriaus ir kartono bei taros iš popieriaus ir kartono gamyba užsiimančioje „Regsedoje“. Klaipėdoje veikianti įmonė turi 220 darbuotojų, o imunizuota tik maždaug trečdalis.

Išsiskiria įmonė „Didvyriai“, užsiimanti restoranų ir pagaminto valgio teikimo veikla. Statistikos departamento duomenimis, imunizuota mažiau nei 39 proc. iš 220 restoranus „Floros simfonija“ valdančios įmonės darbuotojų.


Imunizuoti labiausiai

Tuo metu tarp daugiau nei 100 darbuotojų turinčių ir 90–99 proc. imunizacijos lygį pasiekusiųjų darboviečių patenka tokios informacinių technologijų įmonės kaip „360 IT“ (970 darbuotojų), „Vinted“ (810), Wix.com“ (265), „Kilo grupė“ (235), „Baltic Amadeus“ (220), „Insoft“ (160).

Daug imunizuotųjų yra žiniasklaidos priemonėse – LRT (610 darbuotojų), „Delfi“ (150), „All Media Lithuania“ (145), „15min“ (110).

Taip pat – valstybinėse įstaigose – Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate (495), „Litgrid“ (315), Krašto apsaugos ministerijoje (200), Prezidentūros kanceliarijoje (170) ir kitur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (279)