Diplomų įteikimo laikas kasmet turi įtakos ir darbo rinkai – birželį į darbo biržas kreipėsi 1 tūkst. absolventų. Darbo ieško paklausias profesijas ir specialybes įgiję jauni virėjai, apdailininkai, automobilių mechanikai, kineziterapeutai, kompiuterinės įrangos derintojai, apskaitininkai ir kt.

Birželį potencialių darbuotojų paieška tęsėsi ir išliko intensyvi – darbo jėgos paklausa beveik du kartus didesnė už pasiūlą. Darbdaviai per mėnesį įregistravo 33,4 tūkst. laisvų darbo vietų, o bedarbio statusas suteiktas 19,8 tūkst. asmenų.

Ir toliau tarp paklausiausių profesijų išlieka pardavėjai, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojai, virėjai, reklamos ir rinkodaros specialistai, dažytojai, statybininkai, siuvėjai ir suvirintojai.

Teritorinių darbo biržų specialistai į darbo rinką visoje šalyje padėjo sugrįžti 27,2 tūkst. darbo ieškančių žmonių. Daugiausiai padėta įsidarbinti – 13,5 tūkst., iš jų – 11,6 tūkst. – pagal neterminuotas sutartis. Per 7,6 tūkst. nedirbančių gyventojų įsigijo verslo liudijimus iki 6 mėn. ir pradėjo dirbti savarankiškai. Remiamo užimtumo galimybės suteiktos 6,1 tūkst. asmenų.

Sausio – birželio mėnesiais tarpininkavimo įdarbinant ir remiamo užimtumo paslaugos suteiktos 158,9 tūkst. darbo ieškančių žmonių.

Beveik visose arba didžiojoje dalyje šalies savivaldybėse mažėjo registruoto nedarbo rodikliai. Daugiausia darbingo amžiaus gyventojų buvo registruota bedarbiais Ignalinos r. – 14,3 proc., Kalvarijos – 14,1 proc. ir Lazdijų r. – 13,9 proc. savivaldybėse. Mažiausiai bedarbių Neringoje – 3,5 proc., Birštone – 3,7 proc. ir Kretingoje – 3,8 proc. Tarp didmiesčių aukščiausiu nedarbu pasižymi Panevėžys – 7 proc., o žemiausiu – Šiauliai – 4,7 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)