Tokią Alkoholio kontrolės įstatymo pataisą Seime registravo Andrius Mazuronis ir Vytautas Gapšys. Liberalizuoti prekybą alkoholiu sekmadieniais siūloma nuo 2021-ųjų gegužės.

Dabar sekmadieniais alkoholio galima įsigyti nuo 10 val. iki 15 val., kitomis dienomis – iki 20 valandos.

Vienas iniciatyvos autorių V. Gapšys BNS teigė, kad dabartinis prekybos alkoholiu reguliavimas nėra racionalus, o siūlymas suvienodinti prekybos alkoholiu sąlygas visomis dienomis, būtų parodymas, kad „mes visuomene pasitikime ir gerbiame žmonių teisę apsispręsti patiems“.

„Ne visai racionalus reguliavimas. Sekmadienio nereikia išskirti iš kitų dienų. Niekaip nesuprantu, kodėl sekmadienį vienaip, o pirmadienį – kitaip“, – sakė parlamentaras.

Pasak jo, draudimas sekmadieniais alkoholiu prekiauti po 15 val. yra vienas iš draudimų, kuris neturi detalaus paaiškinimo.

„Kodėl nuo 15 val., o kodėl ne nuo 14 val. ar ne nuo 16 val.?“ – klausė politikas.

Seimas 2018-ųjų birželį sutrumpino prekybos alkoholiu laiką: darbo dienomis ir šeštadieniais jo leido įsigyti nuo 10 iki 20 val., sekmadieniais – nuo 10 iki 15 valandos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)