Kol „skiepadienio“ Seimas dar neįteisino, darbdaviai siekdami paskatinti kuo daugiau gyventojų pasiskiepyti nuo koronaviruso imasi įvairiausių paskatų. Lietuvos verslo konfederacija mini, kad vienas didžiausių iššūkių tampa darbuotojų nenoras skiepytis būtent „AstraZeneca“ vakcinomis, nepaisant to, kad yra patvirtinta, jog vakcinos saugios. 

„Delfi“ apžvelgia dalies Lietuvoje veikiančių įmonių pavyzdžius, ką šios siūlo savo darbuotojams, skatindamos vakcinuotis. Tiesa, tokia praktika tinkama atrodo ne visiems verslo atstovams.

Siūlo nemokamus pietus arba laisvą dieną

Logistikos kompanijos „Rhenus logstics“ logistikos sandėlio direktorius Vadimas Beeršteinas pasakojo, kad kol kas pasiskiepijusių įmonės darbuotojų – nedaug, mat kol kas dar ne visi turi tokią galimybę, tačiau įmonė savo darbuotojus tam jau ruošianti.

„Kaip įmonė, esame pateikę paraišką kolektyviam skiepui, nes turime daugiau nei 100 darbuotojų, tačiau vis dar laukiame atsakymo.

Bet jau dabar darbuotojus šviečiame ir tam turime numatę skatinimo priemones“, – pasakojo jis.

Kaip teigė, besiskiepijantys darbuotojai gali rinktis tarp dviejų įmonės siūlomų paskatų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)