Ekspertai prognozuoja, jog ekonomikai atsigaunant įmonės neskubės didinti darbuotojų skaičiaus, todėl darbo nuoma, augant užsakymų srautui, sparčiai populiarės. O verslininkai rašo pliusą už tai, kad darbo nuoma leidžia elgtis kur kas lanksčiau nei darbo sutartis.

"Nuoma leidžia apeiti sustabarėjusį ir nelankstų Darbo kodeksą", - atkreipia dėmesį Sigitas Besagirskas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos Ekonomikos ir finansų departamento direktorius. Anot jo, pasinaudodamos darbo nuoma, įmonės gali išsinuomoti reikiamą specialistą, pavyzdžiui, pusvalandžiui.

Šiaulių dviračių gamintoja UAB „Baltik vairas" skaičiuoja, kad bendrovės pelną šiemet lėmė tai, jog gamybos sezono metu darbuotojai nebe samdomi pagal trumpalaikes sutartis, bet nuomojami.

Eksperimentuoti su darbuotojų nuoma pradėjo ir „Vičiūnų" grupė. Petras Alekna, UAB "Baltik vairas" ekonomikos skyriaus viršininkas, mano, kad teigiamų rezultatų bendrovė šiemet pasiekė todėl, kad sezono metu, kai reikėjo daugiau darbo rankų, žmones bendrovė ne samdė, bet nuomojo iš tokias paslaugas teikiančių bendrovių.

"Nuo rugsėjo iki metų pabaigos pas mus ne sezono mėnesiai ir tokio pelno, kokį gavome metų pradžioje, nebus. Nors metinė apyvarta išaugs, tačiau pelnas sumažės", - aiškina P. Alekna.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją