Net keliose sostinės vietose ant ledais prekiaujančių moteriškių šaldytuvų puikuojasi ant A4 formato lapo užrašytas skelbimas: „Reikalingos pardavėjos pensijos amžiaus.“

Žurnalistams paskambinus nurodytu telefonu, atsiliepė vyriškis ir be jokių užuolankų paaiškino, kodėl platina panašaus turinio skelbimą.

Darbas yra pagal patentą, o pensininkams patentas mažiau kainuoja, todėl ir ieškau pensininkų. Samdomam darbuotojui nuo to tik geriau – didesnis atlyginimas, galimybė daugiau užsidirbti“, – dėstė prisistatyti nepanoręs pašnekovas.

Valstybinės mokesčių inspekcijos atstovai įsitikinę, kad minėtas atvejis atspindi Lietuvoje vyraujančią ydingą praktiką, kai darbdaviai neretai darbo santykius su darbuotojais įformina ne darbo, o kitomis civilinėmis sutartimis, pavyzdžiui, kaip su gyventojais, tariamai vykdančiais individualią veiklą. Tokios tendencijos, anot VMI atstovų, vyrauja ne tik prekybos, bet ir nekilnojamojo turto perleidimo tarpininkavimo, rinkos tyrimo ir viešosios nuomonės apklausų, draudimo paslaugų teikimo, statybų veiklos ir kitose srityse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)