Didžiosios „Norfos“ parduotuvės sekmadieniais dirbs 2 valandom trumpiau – nuo 10 iki 20 val. , o mažesnės – viena valanda – nuo 10 iki 16 val., pranešė „Norfa“.

Pirmą kartą „Norfa“ darbo laiką sekmadieniais keliom valandom sutrumpino dar balandį, valdžiai iki 15 val. sutrumpinus alkoholio prekybos laiką.

„Rimi“ parduotuvės sekmadieniais trumpiau dirba jau nuo birželio.

„Mes nuolat analizuojame pirkėjų srautus, jų apsipirkimo įpročius ir atitinkamai koreguojame parduotuvių darbo laiką. Tai mūsų prekybos tinkle yra įprasta praktika“, – BNS sakė „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Buivydienė.

Nepriklausomų prekybos įmonių asociacijos pirmininkas Eimutis Radžvila sako, kad tarp mažųjų Lietuvos prekybos įmonių bendrų tendencijų nėra, jos pokyčių nenumato.

„Bendrų tendencijų nėra, aišku, kiekvienas persižiūrės, nes vasarą mažesniuose miesteliuose pirkėjų pritraukiama daugiau nei rudenį ar žiemą, bet dar ne šiuo metu, vėliau gal bus kokių pokyčių“, – BNS sakė E. Radžvila.

Kiti didieji prekybos tinklai teigia neplanuojantys keisti darbo laiko sekmadieniais.

„Savo parduotuvių darbo laiką esame suplanavę taip, kad patenkintume pirkėjų
lūkesčius, todėl jo šiuo metu trumpinti neketiname“, – BNS sakė „Iki“ komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė.

„Maxima LT“ Komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė taip pat sakė, jog darbo laiko pokyčių tinklas neplanuoja.

„Pastebime, kad sekmadieniais pirkėjų, lankančių mūsų parduotuves, nesumažėja – žmonės noriai lankosi tiek mažesnėse, tiek didesnio formato parduotuvėse. Be to, didžioji dalis mūsų darbuotojų dirba slenkančiu grafiku, tai yra 4 dienas dirba, 4 – ilsisi. Tad įvertinę šias aplinkybes, bent jau kol kas parduotuvių darbo laiko neketiname keisti“, – BNS sakė E. Dapkienė.

"Lidl Lietuva" korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta BNS taip pat patvirtino, kad jokių pokyčių dėl darbo laiko sekmadieniais tinklas neplanuoja.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)