UAB „StormGeo“, Registrų centro duomenimis, įregistruota šių metų vasario viduryje. Darbo paieškų portaluose jau galima aptikti skelbimų, kuriuose ieškoma komandos narių „StormGeo“ padaliniui Lietuvoje.

Kaip praneša VšĮ „Investuok Lietuvoje“, artimiausiu metu įmonės biurui Vilniuje norima surinkti 6-8 žmonių komandą. Darbuotojai bus atsakingi už produktų vystymą.

Įmonė kuria ir vysto programinę įrangą, skirtą metrologijos duomenų rinkimui ir sisteminimui, o klientams teikia meteorologines prognozes bei įrankius su klimato sąlygomis susijusių sprendimų planavimui.

Pagrindiniai bendrovės klientai – laivybos, naftos ir dujų gavybos bei vėjo energetikos įmonės.

Iš viso bendrovėje dirba 350 darbuotojų 15-oje šalių.

„Lietuva geografiškai netoli nuo mūsų centrinės būstinės Norvegijoje, išsiskiria ypatingai aukšta paslaugų kokybe, specialistai čia puikiai kalba angliškai, o darbo kultūra mums labai artima. Be to, įsitikinome, kad šalyje skiriamas labai didelis dėmesys mokslo tyrimams ir produktų vystymui – gavome visą reikiamą paramą valstybiniu lygmeniu ir matome daugybę talentingų IT, matematinio modeliavimo, metrologijos specialistų. Šių sąlygų derinys tokiai kompanijai kaip „StormGeo“ atrodo labai daug žadantis“, - teigia „StormGeo“ vykdomasis direktorius Kentas Zehetneris.

Nors „StormGeo“ savo padalinį Vilniuje žada atidaryti mažais pajėgumais, ateityje bendrovė gali plėstis.

„Ši kompanija išsiskiria tyrimų veikla ir ypatingai aukštų kompetencijų IT, statistikos, meteorologijos, matematinio modeliavimo srityse poreikiu. Tai – pirmas tokio pobūdžio specialistų ieškantis investuotojas Lietuvoje, todėl šalies universitetams ir mokslininkams atsiveria galimybės glaudžiai bendradarbiauti su viena didžiausių šio sektoriaus kompanijų pasaulyje“, - naujo investuotojo atsiradimą komentavo „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

Darbo skelbimų portaluose nurodoma, kad darbuotojai „StormGeo“ ieškomi tyrimų ir produktų vystymo centrui. Ateityje bendrovė planuoja bendradarbiauti su Vilniuje ir Kaune esančiais universitetais.

Šiuo metu bendrovė jau yra pradėjusi veiklą Lietuvoje: Vilniaus biure dirba du programinės įrangos architektai, kurie kuria tropinių uraganų prognozavimo sistemą.

Bendrovė „StormGeo“ prieš 18 metų buvo įkurta Norvegijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)