Žurnalistas atkreipia dėmesį, kad duomenys skaičiuojami pagal vidutinę produktų kainą ir reikia turėti mintyje, kad kai kurių produktų kainos galėjo kilti ar mažėti labiau.

Produkto žaliavos kaina labai skiriasi nuo galutinės prekės kainos, kurią pirkėjas moka parduotuvėje. Skirtingų maisto produktų antkainiai nemažai skiriasi, tai priklauso nuo to, kiek gamintojui reikia įdėti darbo. Pavyzdžiui, pieno žaliavos antkainis yra didesnis nei mėsos, nes gamintojas ilgiau perdirba pieno produktus, kol jie pasiekia pirkėją.

M. Aušra pasidalijo įžvalgomis, kad užsienio valstybės, sumažinusios PVM kai kuriems maisto produktams, galutinę produkto kainą sumažino apie 15 proc., o tų produktų apyvarta padidėjo 10 proc. Tačiau reikia turėti mintyje, kad vos 1 proc. punkto PVM sumažinimas sumenkins valstybės biudžetą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)