„Aš manau, kad judame to link, kad susijungtų antroji ir trečioji pakopos“, – žurnalistams Seime sakė S. Jakeliūnas.

Pasak jo, jau dabar ketinama numatyti, kad žmogus antrojoje pakopoje galės kaupti daugiau – papildomai virš 4 procentų. Tam bus numatytos mokestinės lengvatos.

„Tie elementai dabar yra trečiojoje pakopoje. Darbdaviai galės taip pat prisidėti savo įnašais į antrąją pakopą, kas dabar yra įmanoma trečiojoje pakopoje. Taip, kad žmogui, turbūt, nebebus prasmės laikyti sąskaitas, ir jas mokėti ir antrojoje, ir trečiojoje pakopoje“, – svarstė S. Jakeliūnas.

Jis patikino, kad tai nevyks prievarta. „Sujungus tuos elementus, aš manau, bus efektyvesnės galimybės kaupti. Galų gale, valstybės biudžetui, jeigu reikia kažkokių paskatų, tai geriau jas nukreipti į vieną efektyvią sistemą, kuri yra tinkamai prižiūrima, valdoma, gali užtikrinti didesnes pensijas“, – sakė S. Jakeliūnas.

Pasak jo, diskusijos dėl pertvarkymų, kurie liestų trečiąją pakopą, prasidės tada, kai pradės veikti pertvarkyta antroji pakopa.

„Jeigu rudenį priimsime galutinius sprendimus, nuo sausio pradės veikti pertvarkyta antroji pakopa, (…) galbūt, bus galima numatyti atitinkamus įstatymų pakeitimus, kad sukauptos lėšos iš trečiosios pakopos galėtų būti perkeltos į antrąją pakopą“, – sakė S. Jakeliūnas.

Jis patikino, kad nebus skubama ir taikoma prievartos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)