Skelbiama, kad prekyba stabdoma bendrovės prašymu dėl galimo esminės informacijos skelbimo Klaipėdos apygardos prokuratūros spaudos konferencijoje, kuri numatoma 2020 m. sausio 17 d. 14 val.

Numatoma, kad prekyba „Grigeo“ akcijomis bus atnaujinta 2020 m. sausio 20 d.

DELFI primena, kad Lietuvos teisėsauga po atliktos operacijos nustatė, kad „Grigeo Klaipėda“ nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias.

Kaip skelbiama, aplinkai padaryta žala gali siekti ne vieną milijoną eurų, preliminariai įvardijama ir 60 mln. eurų suma. „Grigeo” grupės prezidentas Gintautas Pangonis žurnalistams sakė, kad įmonėje atliktas tyrimas parodė, jog nuotekos iš tiesų patekdavo į Kuršių marias, tačiau tai esą buvo daroma per avarinį vamzdį ir jos buvo iš dalies išvalytos. G. Pangonis sakė, kad kol kas nežinoma, kodėl vamzdis buvo naudojamas ne pagal paskirtį, atliekamas ir vidinis įmonės tyrimas.

Pirmadienį, sausio 13 d., įregistruotas „Grigeo Klaipėdos” turto areštas pusei metų. Turto arešto aktą priėmė Klaipėdos apygardos prokuratūra. Turto areštu apribojamas disponavimas nekilnojamuoju turtu (iš viso 38 objektai) Dumpių kaime ir Nemuno g. 2, Klaipėdoje.

Pirmą kartą prekyba akcijomis buvo sustabdyta sausio 7 dieną, kilus skandalui dėl taršos. Iki prekybos sustabdymo, akcinės bendrovės „Grigeo“ akcijų vertė sausio 7 dieną krito 9,33 proc.

Sausio 9 dieną prekyba atnaujinta.

„Grigeo“ pajuto higieninio popieriaus produktų užsakymų pristabdymą iš kai kurių Lietuvoje veikiančių prekybos tinklų. Tokį užsakymų sumažėjimą susiejame su viešoje erdvėje išsakomu prekybos įmonių požiūriu į Klaipėdoje įvykusius įvykius. Užsakymų sumažėjimo iš kitų šalių prekybos tinklų pastarosiomis dienomis nepastebime“, – tuomet per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė grupė.

Tik atnaujinus prekybą akcijų vertė smuko maždaug trečdaliu.

Paskutiniais duomenimis, po aplinkosauginio skandalo tarp prekybos lyderių ir toliau išliko „Grigeo“ (suprekiauta už 257 tūkst. eurų).

Šios įmonės akcijų kaina, iki paskelbimo apie dar vieną stabdymą, pakilo į aukščiausią lygį po skandalo ir siekė 1,075 euro už akciją (+1,42 proc.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)