Kadangi bankas negali tiksliai nustatyti abejotinų sandorių, vykdytų 2007-2015 m. Estijos padalinio klientų nerezidentų, „Danske“ vadovybė nusprendė paaukoti 1,5 mlrd. Danijos kronų bruto pajamas, gautas iš klientų nerezidentų. Ši suma bus paaukota nepriklausomam fondui, kuris bus įsteigtas siekiant palaikyti kovos su tarptautiniu finansiniu nusikalstamumu ir pinigų plovimu iniciatyvas. Šias paaukotas lėšas bankas įtrauks į savo 2018 m. trečiojo ketvirčio išlaidas.

Bankas pripažino, kad situacija banke 2007-2015 m. laikotarpiu buvo daug prastesnė nei manyta anksčiau.

„Bankas akivaizdžiai neįvykdė įsipareigojimų šiuo klausimu. Tai kelia nusivylimą, tai neleistina, ir mes atsiprašome visų suinteresuotų šalių, įskaitant mūsų klientus, investuotojus, darbuotojus ir apskritai visuomenę“, - pareiškė „Danske“ tarybos pirmininkas Olė Andersenas, pripažindamas, kad norint susigrąžinti pasitikėjimą prireiks didelių pastangų.

„Nėra jokių abejonių, kad problemos, susijusios su Estijos padaliniu, buvo daug rimtesnės nei manyta tyrimo pradžioje. Tyrimo rezultatai rodo, kad mūsų Estijos padalinyje būta visiškai neleistinų ir nemalonių incidentų, taip pat aiškėja, kad daug kontrolės mechanizmų, taikomų Estijoje, buvo nepakankami“, - sakė O. Andersenas.

Kaip jau skelbta, dėl šio skandalo atsistatydino „Dankse Bank“ generalinis direktorius Thomas Borgenas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)