Šiandieninė pakankamai įtempta makroekonomikos padėtis Latvijoje, Estijoje ir Lietuvoje skatina išskirtinį tiek užsienio, tiek vidaus investuotojų dėmesį, o tai atitinkamai sukuria prielaidas nuolatiniam Baltijos šalių rinkų stebėsenos ir analizės poreikiui“,- sako Violeta Klyvienė, jau paskelbusi savo pirmąsias apžvalgas kaip „Danske Bank“ ir „Sampo banko“ analitikė – apie Lietuvos, Latvijos bei Estijos infliaciją lapkričio mėnesį.

Violeta Klyvienė Vilniaus Universiteto Ekonomikos fakultete 1995 metais įgijo ekonomistės išsilavinimą. Pastaruosius dešimt metų ji dirbo Lietuvos banko Ekonomikos departamento Makroekonomikos ir prognozavimo skyriuje, nuo 2003 m. Atstovavo Lietuvos banką Europos Centrinio Banko Valdžios finansų darbo grupėje ir buvo atsakinga už Lietuvos fiskalinės politikos analizę, modeliavimą bei prognozavimą.

Ji taip pat teikė analitinę medžiagą tarptautinėms reitingų agentūroms bei tarptautinėms finansinėms organizacijoms įvairiais makroekonominiais ir fiskalinės politikos klausimais. Paskelbė keletą publikacijų Lietuvos banko moksliniame žurnale „Pinigų studijos“. Nuo šių metų birželio Violeta taip pat dirbo sparčiai Norvegijos ir Baltijos šalių rinkose augančiame investicijų banke „Orion Securities“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją