Valdžia sukritikavo du stambius bankus – „Nordea“ ir „Danske Bank“ – ir teigia, kad jie nevykdė įsipareigojimų, nukreiptų prieš neteisėtu būdu gautų piniginių lėšų legalizavimą, rašo danų leidinys „Altinget“.

Danijos pramonės reikalų ministras Brianas Mikkelsenas televizijos kanalui TV2 pareiškė, kad valdančiosios koalicijos ir opozicijos atstovai pasiekė susitarimą dėl efektyvios kovos su pinigų plovimu.

Šiame susitarime, be kita ko, numatomos griežtesnės bausmės atskiriems bankų vadovams ir konsultantams, jeigu bus nustatyta pažeidimų, įskaitant ir maksimalios laisvės atėmimo bausmės pailginimą nuo šešerių iki aštuonerių metų, skelbia agentūra „Bloomberg“.

Toks danų valdžios sprendimas buvo priimtas reaguojant į didžiulį pasipiktinimą sukėlusių „Panamos popierių“ paskelbimą. Šie dokumentai atskleidė, kad Panamos teisininkų firma „Mossack Fonseca“ padėjo savo klientams, tarp kurių buvo daug politikų ir garsenybių, nuslėpti milijardų JAV dolerių vertė mokesčių.

„Noreda“ „Panamos popieriuose“ buvo minimas kaip vienas iš bankų, padėjusių klientams nuslėpti mokesčių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)