Dauguma sporto klubų informuoja klientus apie vėl aktyvuojamas narystes ir galimybę lankytis nuo pirmadienio. Tačiau dalis sporto klubų, bent kol kas, durų dar neatvers.

Žydrūno Savicko sporto klubai feisbuke informavo, kad nuo balandžio 26 dienos neatsidarys, nes kol kas Vyriausybės karantino palengvinimai, kai vienam asmeniui turi būti skirta 20 kv. metrų ploto, nesuteikia galimybės sportuoti visiems norintiems klientams.

„Delfi“ Ž. Savickas teigia iki šiol nesulaukęs Vyriausybės paramos, todėl sudėtinga užtikrinti ir reikiamas saugos priemones. Jį neramina esama finansinė situacija – neveikiant patiriami mažesni nuostoliai, nei galimi nuostoliai vėl pradėjus mokėti darbuotojams atlyginimus, patiriant didesnes kitas sąnaudas.

Planuojama Savicko klubų veiklą atnaujinti birželio 1 dieną – iki to laiko klientų išpirkti abonementai liks sustabdyti ir bus aktyvuoti tik atnaujinus klubų veiklą.

Kol kas durų neatvers ir sporto klubas G7, esantis Vilniuje, Antakalnyje. Sporto klubo vadovas Tomas Liubertas paaiškina, kad reikia surinkti išsibarsčiusį kolektyvą, įvertinti nuotaikas rinkoje.

Sporto klubas „Re.Formatas“ Vilniuje durų nebuvo atvėręs ir po pirmojo karantino – pirmadienį šis sporto klubas taipogi durų neatvers, patvirtino klubo atstovai.

Vyriausybė sporto klubams atnaujinti veiklą leido nuo balandžio 26 dienos.

Savickas: kol kas nesulaukėme subsidijų

Ž. Savickas „Delfi“ teigia, kad kiekvieną savaitę situacija bus vertinama.

„Pagrindinis motyvas yra, kad kol kas nesulaukėme subsidijų. Nes norint atsidaryti, reikia tam lėšų: reikia nusipirkti dezinfekcinio skysčio, tualetinio popieriaus, galų gale, vandens nupirkti. Tai čia tokie finansiniai dalykai. O antra priežastis – kadangi kol kas apribojimas yra labai didelis apribojimas, 20 kv. metrų žmogui. Kas dar keisčiausia, kad ir treneris įskaitomas, ne tik klientas. Pas mus daugiausia sportuoja su treneriais klientai, ir tada gaunasi, kad vienam klientui 40 kv. metrų reikia“, – vertina Ž. Savickas.

Pasak jo, vidutinis sporto klubas turi 400 kv. metrų, todėl kol kas veikti neapsimokės.

„Abonemento kaina – 30 eurų vidurkis. Per mėnesį gal surinktume 3000 eurų pajamų iš sporto klubo, o išlaidos būtų 10 tūkst. eurų. Dabar mes nedirbdami patiriame nuostolį, bet mažesnį, negu patirtume dirbdami. Laukiame, kol bus bent 10 kv. metrų žmogui. Nes ir po pirmo karantino buvo 10 kv. metrų reikalavimas, ir treneris į plotą neįsiskaičiuodavo, ir viskas buvo normaliai“, – paaiškino sportininkas.
Žydrūnas Savickas

Jis taipogi nerimauja, kad augant susirgimų skaičiui Vyriausybė gali ir persigalvoti – vėl užverti sporto klubus: „Tada gautųsi, kad atsidarydami tik suerzinsime klientus. Jau kai žmonės 6 mėnesius laukia, dar tą mėnesį galima pralaukti“.

Ž. Savickas lygina, kad po pirmojo karantino sporto klubai buvo ramūs, nes žinojo, kad 6 mėnesius bus mokama subsidija už darbuotojus, grįžusius po prastovų.

„Tai leido išgyventi pirmą karantiną su mažesniais nuostoliais. O dabar mes neturime plano, kaip bus su darbuotojų darbo vietų išlaikymu. Yra labai daug klausimų. Per praėjusį karantiną buvome vieni iš pirmųjų, kurie atsidarėme, ir labai entuziastingai, bet praėjusiais metais nudegėme, dirbdami patyrėme didesnį nuostolį, nei nedirbdami, tai dabar labai atsargiai žiūrime“, – atsiduso Ž. Savickas.

Jis patikina, kad gerėjant situacijai, bus svarstoma atsidaryti ir anksčiau, tačiau jei pandeminė situacija blogės – klubų atidarymai gali nusikelti.

„Žiūrime kiekvieną savaitę, kokios bus naujienos. Mes esame labiausiai nukentėjęs sektorius. Tai, ką dabar mums yra pažadėję paramos, leistų vargais negalais išgyventi, bet sudėtingos sąlygos dirbti ir dar neaišku, kaip bus su galimybių pasu – ar tai nesumažins galimų klientų skaičiaus, jei leistų lankytis tik su juo. Daug labai klausimų, jų daugiau nei atsakymų“, – sako Ž. Savickas.

Jis palygino, kad didžiųjų sporto klubų veikla yra kitokia – jie turi dideles sales, mažai personalo, todėl gali įleisti žmones sportuoti. Tačiau abejojo, ar bus tinkamai įgyvendinama kontrolė.

„Visi nori atsidaryti – įjungia automatiškai visiems klientams abonementus, ar jie lankys, ar jie nelankys, iškart bankas nuskaito pinigus. Klausimas, ar bus norinčių eiti žmonių. Po pirmo karantino, kai atsidarėme, galvojome, kad mus užplūs žmonės, nes jie pasiilgę sporto. Bet niekas neužplūdo, buvo pustuštė salė. O darbuotojams jau turi mokėti atlyginimą, nuomas, kompensacijos baigiasi baigiasi. Ekonomiškai labai sudėtinga“, – apgailestavo Ž. Savickas.

G7 duris atvers vėliau

Vilniuje, Antakalnyje, esantis sporto klubas G7, durų taipogi balandžio 26 dieną dar neatvers. Klubo vadovas Tomas Liubertas trumpai pakomentavo sprendimą.

„Mes atsidarymą planuojame, bet ne balandžio 26 dieną. Vis tiek užtrunka laiko suformuoti kolektyvą, kuris išsibarstė per tą laiką. Norime pasižiūrėti, kokios bus nuotaikos, kokios tendencijos rinkoje. Ir laukiame aiškesnių nurodymų, tai yra išaiškinimo, kokiomis sąlygomis leidžiama atsidaryti“, – paaiškino UAB „Sveikos gyvensenos institutas“ vadovas T. Liubertas.

Jis papildė, kad verslui dar nėra iki galo aišku dėl atidarymo sąlygų, ar galėtų, ar negalėtų veikti pirtys, kaip skaičiuojamas plotas. Vadovas patikino esąs nusiteikęs patriotiškai, tačiau apgailestavo, kad baigiasi sezonas, kuomet sporto klubai anksčiau sulaukdavo daugiausia lankytojų.

Vyriausybė, leisdama sporto klubams veikti, nustatė ribojimą užtikrinti 20 kv. metrų plotą vienam asmeniui, įskaitant ir paslaugų teikėjus. Grupinės treniruotės galėtų būti vykdomos dalyvaujant ne daugiau kaip 5 asmenims – neįskaitant paslaugų teikėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (214)