Savo ruožtu pasirinkti tiekėją šios grupės vartotojai (per metus sunaudojantys po 5 MWh elektros) dar turi laiko iki gruodžio 10 dienos.

Nesutikęs dalytis duomenimis vartotojas pats turės ieškoti informacijos apie tiekėjus, teirautis jų pasiūlymų, BNS komentavo „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

Nepareiškus nesutikimo, ESO perduos nepriklausomiems tiekėjams duomenis: suvartojimą už 12 mėnesių (nuo pernai birželio iki šių metų gegužės pabaigos), adresą, kontaktinius duomenis (telefoną ir el. paštą). Operatorius yra įpareigotas perduoti šiuos duomenis pagal įstatymą, nebent būtų pareikštas vartotojo nesutikimas.

Gyventojai, iki gruodžio išsirinkę ir pasirašę sutartį su nepriklausomu tiekėju, nuo kitų metų sausio 1 dienos jau gaus paslaugas iš jo, o ankstesnė sutartis su visuomeniniu tiekėju („Ignitis“) nebegalios.

Elektros tiekimo namų ūkiams rinkos liberalizavimas vyksta etapais. Vartotojai, sunaudojantys per metus 1-5 MWh elektros, patenka į antrąjį etapą, jie analogiškus sprendimus privalės priimti kitąmet (nors gali ir anksčiau), savo ruožtu mažiausiai suvartojantys (iki 1 MWh per metus) patenka į trečiąjį etapą ir jie apsispręsti turės 2022 metais.

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) rugpjūtį paskelbė, kad Lietuvoje didėja nepriklausomų tiekėjų pasirinkimas. Birželį buitiniams vartotojams elektrą tiekė šeši tiekėjai – „Elektrum Lietuva“, „Enefit“, „Abotis“, „Green Genius“ ir „Ignitis“ (kuris veikia kaip du atskiri tiekėjai – visuomeninis ir nepriklausomas), gegužę jų buvo penki.

Seimas gegužę pritarė visiškam elektros tiekimo rinkos liberalizavimui. Šiuo metu dauguma gyventojų elektrą perka iš valstybiniam holdingui „Ignitis grupė“ priklausančios bendrovės „Ignitis“, o kainą reguliuoja VERT.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)