Apie tai bendrovės per pastarąjį mėnesį pranešė Užimtumo tarnybai, po kelių mėnesių atnaujinusiai viešus skelbimus apie grupės darbuotojų atleidimus.

„Forum Cinemas“, kurią perka Estijos verslininko Marguso Linnamae (Linamajė) bendrovė „UP Invest“, rugsėjo pradžioje tarnybai pranešė atleidžianti 32 darbuotojus.

„Forum Cinemas OU“ yra didžiausia kino teatrų operatorė Baltijos šalyse, valdanti kino teatrų kompleksą „Coca-Cola Plaza“ Taline, „Ekraan“ – Tartu ir „Centrum“ Viljandyje. Bendrovė turi vieną kino teatrą Latvijoje ir penkis – Lietuvoje.

„Sodros“ duomenys rodo, kad „Forum Cinemas“ Lietuvos filiale šiuo metu dirba 136 darbuotojai.

Tuo metu „Lux Express Lithuania“ tarnybai pranešė atleidžianti 23 darbuotojus. „Sodros“ duomenimis, įmonėje šiuo metu yra likę devyni žmonės.

Bendrovė anksčiau šį mėnesį pranešė mažinanti tarptautinių reisų. Pasak „Lux Express“ tarptautinio verslo vadovo Raito Remmelio, maršrutų paklausa smarkiai sumažėjo rugpjūčio pabaigoje, išaugus grėsmei, kad Latvija į šalį atvykusiems iš Lietuvos ir kitų šalių įves reikalavimą izoliuotis.

Tokį reikalavimą Latvija įvedė praėjusią savaitę. Izoliacija atvykus iš Latvijos į Lietuvą nėra privaloma.

Gargždų plytų gamykla pranešė atleidžianti visus 43 darbuotojus. Registrų centro duomenimis, gamyklą nuo rugpjūčio pabaigos perėmė nemokumo administratorius, didžiausi įmonės kreditoriai – bankai SEB ir „Luminor“ – paskelbė įmonę bankrutuojančia, bankroto procesą vykdant ne teismo tvarka.

Rugpjūčio 21 dienos kreditorių susirinkimo dokumente rašoma, kad gamykla SEB bankui yra skolinga 10,3 mln. eurų, „Luminor“ – kiek daugiau nei 5 mln. eurų. Jų reikalavimai sudaro daugiau nei 75 proc. visų bendrovės įsipareigojimų kreditoriams.

Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje nurodoma, kad bendrovė pernai gavo 2,329 mln. eurų pajamų, uždirbo 819,5 tūkst. eurų grynojo pelno ir buvo sukaupusi 1,419 mln. eurų pelno.

Įmonė apie galimas finansines problemas pranešė dar 2019-ųjų metų ataskaitoje – pasak jos, per karantiną skelbtos prastovos ir kilo nemokumo grėsmė.

Grupės darbuotojų atleidimus Užimtumo tarnyba buvo nustojusi skelbti vasarą, sprendimas motyvuotas „nenoru kelti įtampos“. Atleidimų skelbimą buvo ketinama atnaujinti nuo kitų metų sausio.

Portalas 15min.lt rašė, kad instituciją galėjo paspausti tokių žinių sklaidos vengiančios įmonės. Ekonomistai tokį tarnybos sprendimą vertino neigiamai ir teigė, kad tokia informacija yra svarbi, norint įvertinti pokyčius ekonomikoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)