„Jei neturėsime vieningos nuomonės Graikijos krizės klausimu, jau po keturių dienų galime pabusti visiškai kitokioje Europoje: dabar jau tikrai galutinis perspėjantis raginimas tiek Graikijai, tiek mums, mūsų paskutinis šansas“, – kalbėjo D. Tuskas EP sesijoje trečiadienį.

Liepos 8 d. Graikijos premjeras Alexis Tsipras per savo pasisakymą Europos Parlamente (EP) Strasbūre pareiškė esąs pasirengęs vykdyti reformas mainais į paramą Atėnams. Jis taip pat pranešė, kad konkretūs pasiūlymai dėl pokyčių finansinėje ir biudžeto politikoje bus pateikti liepos 9 dieną.

D. Tuskas EP sesijoje pareiškė, kad A. Tsipro kreipimasis į parlamento narius ir EP narių atsakymai parodė „akivaizdų susiskaidymą dėl Graikijos“, bet jis paragino visas šalis vengti abipusių kaltinimų ir rodyti viena kitoms deramą pagarbą.

Tačiau skolos yra skolos ir turi būti grąžintos, sakė jis, pridurdamas, kad Graikijos krizė nėra viena tų istorijų, kai kreditoriai yra blogieji, o skolininkas tiesiog „nekalta auka“.

D. Tuskas dar kartą perspėjo apie tolesnius ir didesnius pavojus, laukiančius Europos, jeigu nebus pasiektas susitarimas ir Graikija bus priversta pasitraukti iš euro zonos.

„Ieškokite pagalbos tarp savo draugų, ne tarp savo priešų, ypač kai jie nėra pajėgūs jums padėti“, – kalbėjo jis EP sesijoje, akivaizdžiai turėdamas galvoje Rusiją.

D. Tuskas dar kartą perspėjo, kad nesugebėjimas išspręsti krizės, kuri nustūmė Graikiją iki ekonominės katastrofos slenksčio, turėtų itin neigiamą poveikį tiek pačiai šaliai, tiek bendrai Europos „geopolitinei“ situacijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)