Taip jis kalbėjo praėjus dienai po to, kai britų premjerė Theresa May apkaltino bendriją kišantis į būsimus šalies rinkimus.

„Šios derybos ir taip yra pakankamai sudėtingos. Jeigu mes pradėsime pyktis dar iki joms prasidedant, jos taps neįmanomos“, - sakė D.Tuskas per spaudos konferenciją su Norvegijos premjeru.

„Ant kartos pastatyta per daug, kad galėtume leisti sau nesuvaldyti emocijų, nes nuo derybų priklauso kasdienis žmonių gyvenimas ir jų interesai abejose kanalo pusėse“, - teigė buvęs Lenkijos ministras pirmininkas.

„Reikia turėti omenyje, kad tam, jog mums pasisektų, mums šiandien reikia diskrecijos, abipusės pagarbos ir geros valios“, - kalbėjo jis.

Europos Sąjungos (ES) šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP, kad šis D.Tusko pareiškimas liečia abi puses.

D.Tuskas pasisakė kylant nerimui dėl „Brexit“ derybų žlugimo, dėl kurio britai iš ES pasitrauktų nesutarus dėl išsiskyrimo sąlygų.

Prieš kelias valandas Europos Parlamento vadovas Antonio Tajani pareiškė, kad „niekas nebando paveikti Jungtinės Karalystės rinkimų kampanijos rezultatų“.

T.May trečiadienį apkaltino Briuselį grasinimais Jungtinei Karalystei bandant paveikti birželį vyksiančius rinkimus

Tai ji pareiškė, kai žiniasklaidai buvo nutekintos jos susitikimo su Europos Komisijos vadovu Jean'u-Claude'u Junckeriu detalės.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel praėjusią savaitę paragino Britaniją neturėti iliuzijų dėl „Brexit“.

Praėjusį šeštadienį ES lyderiai patvirtino „Brexit“ gaires.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)