„Sveikai auganti šalies ekonomika – visų pasaulio lietuvių pasiekimas. Mūsų kraštiečių žinios, kontaktai ir kapitalas užsienyje atveria Lietuvai naujas galimybes ir padeda stiprinti konkurencingumą, kurti naujas darbo vietas žmonėms ,“ – sako šalies vadovė.

Trims renginio pranešėjams – vienam garsiausių pasaulyje architektui, litvakų kilmės Massimiliano Fuksui, buvusiam Kolumbijos sostinės Bogotos merui dr. Antanui Mockui ir „Get Jar“ įkūrėjui Iljai Laursui bus įteikti „Pasaulio lietuvio“ apdovanojimai.

Pasak prezidentės, Lietuva netrukus stos prie Europos Sąjungos vairo. Pritaikydami sėkmingus lyderystės principus ir plėsdami bendradarbiavimą, pasaulio lietuviai gali prisidėti prie Lietuvos ir visos Europos gerovės kūrimo bei savo darbais ir inovacijomis garsinti šalį.

Nuo vadovavimo didžiulėms pramonės gamykloms ir tarptautinėms korporacijoms, pasaulinių urbanizacijos ir socialinių problemų sprendimo iki sėkmingo verslo bei unikalių idėjų kūrimo – PLEF dalyvausiančių lietuvių kilmės specialistų iš JAV, Kenijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Kinijos, Izraelio ir kitų šalių patirtis apima visas ekonominiam ir socialiniam vystymuisi svarbias sritis.

Desantas iš Silicio slėnio

Sėkmingas karjeras užsienyje padariusių lietuvaičių bus galima sutikti ne tik tarp forumo pranešėjų, bet ir PLEF dalyvių tarpe.

Silicio slėnį atstovaus jau ketvirtus metus „Facebook“ duomenų bazes kuriantis, praeityje prie „Wikipedia” augimo prisidėjęs Domas Mituzas, bei svarų indėlį į pasaulinę „Get Jar“ sėkmę įdėjęs Romanas Zantovičius.

Patirties su Silicio slėnio investicijų paieška turi ir Londone gyvenantis Viktoras Jucikas – vienas iš populiarios „Yplan“ programėlės, tapusios tikra sensacija Londone, kūrėjų.

Dar vienas svečias iš Silicio slėnio – Laurynas Kavaliauskas, vienas iš debesų kompiuterijos sprendimus kuriančios įmonės „Lidlabs Inc.“ įkūrėjų ir vadovų.

Visi jie iš garsiojo Jungtinių valstijų technologijų ir inovacijų centro atsiveža savo patirtį, žinias ir idėjas, kuriomis dalysis su Pasaulio lietuvių ekonomikos forumo dalyviais.

Ar žinote, kas sieja „McKinsey“, „General Motors“, BBC ir „Shell“, MIT, Harvardo ir Kembridžo universitetus? Tai pasaulio lietuvių patirtis, kuria jie dalysis Pasaulio lietuvių ekonomikos forume – unikaliame ir didžiausiame ekonomikos renginyje pasaulio lietuviams, padedančiame kurti dialogą su lietuvių kilmės verslo lyderiais iš viso pasaulio.

Renginį pristato organizacija „GLL | Global Lithuanian Leaders“ ir Lietuvos verslo konfederacija. Renginio partneriai: verslo paramos agentūra VšĮ „Versli Lietuva“, VšĮ „Investuok Lietuvoje“, LR Užsienio reikalų ministerija, AB „TEO LT“, integruotos komunikacijos agentūra UAB „VIP viešosios informacijos partneriai“, didžiausias Lietuvoje naujienų portalas „Delfi“, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, verslo dienraštis „Verslo žinios“, leidinių grupė „IQ“ ir kiti. Renginio partneris „Forum One“ suteikia 25 proc. nuolaidą PLEF dalyviams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)