Pasak valstybės vadovės, Rusija neinformavo ir nepateikė oficialaus paaiškinimo, ir tai pažeidžia lygiateisio visos ES ir Rusijos ekonominio bendradarbiavimo principus, pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Šalies vadovė ketvirtadienį Briuselyje kartu su Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininku Hermanu Van Rompuy ir Europos Komisijos prezidentu Joze Manueliu Barroso dalyvavo koordinaciniame susitikime, kuriame aptarė svarbiausius Europos Vadovų Tarybos klausimus.

Prezidentė padėkojo ES vadovams už paramą ir operatyvią Europos Komisijos reakciją. EK jau kreipėsi į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO), praėjusį penktadienį tai svarstyta PPO Prekybos Tarybos posėdyje.

Susitikime apžvelgtas pasirengimas EVT diskusijoms, pasikeista nuomonėmis dėl pažangos įgyvendinant skaitmeninę darbotvarkę bei tai, ko tikimasi toliau stiprinant ES ekonominę ir pinigų sąjungą ir siekiant politinio sutarimo dėl bankų sąjungos įgyvendinimo. Lietuvai pirmininkaujant ES tenka derėtis su Europos Parlamentu dėl daugiamečio europinio biudžeto įgyvendinimo ir siekti sutarimo tarp šalių narių ir su ES institucijomis dėl daugiau nei 300 teisinių iniciatyvų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (363)