Pirmasis atvejis sporto klube patvirtintas rugsėjo 15 d. Skelbiama, kad asmenys užsikrėtė nuo COVID-19 sergančio trenerio grupinės treniruotės metu.

Tiesa, M. Badikonis užsiminė, kad patvirtinti atvejai siejami ir su Ukmergės g. įsikūrusiu klubu. NVSC Vilniaus departamento komunikacijos specialistė Austina Vžesniauskaitė patvirtino, kad 12 atvejų nustatyti per abu sporto klubus. Anot jos, asmenys užsikrėtė nuo tos pačios trenerės, kuri dirba keliuose sporto klubuose.

„Visus kontaktus vertina NVSC. Mes pateikiame visus duomenis – visų apsilankiusiųjų treniruotėse skaičių, kontaktus, visų užsikrėtusiųjų duomenis, su kiekvienu iš jų individualiai bendrauja epidemiologai.

Pagal tų asmenų apklausą jie vertina, ar asmuo priskiriamas aukštai, ar žemai rizikos grupei: koks buvo atstumas nuo užsikrėtusiojo, kiek laiko buvo kartu ir pan.“, – komentuoja „Gym plius“ operacijų vadovas ir priduria, kad per treniruotes Kalvarijų g. 88 klube lankėsi apie 40 asmenų.

„Nedelsdami visą sąrašą atidavėme NVSC. Jie su tais asmenimis susisiekė, tai yra jų individualus sprendimas, ar jiems liepiama izoliuotis. Penktadienį paskutinį kartą bendravau su NVSC epidemiologe, visiems asmenims liepta izoliuotis. Mes tikrinome jų praėjimus, jie daugiau pas mus nesilankė“, – tikina pašnekovas.

M. Badikonis taip pat pažymi turėjęs kontaktą su sergančia trenere, tačiau jis esą yra mažos rizikos grupėje, mat iki jos išlaikė 10 metrų atstumą ir bendravo kelias minutes.

Iš „Gym plius“ darbuotojų izoliavosi tik užsikrėtusi trenerė, su ja esą dirba NVSC darbuotojai. Klubo vadovas pasakoja šiandien teiravęsis, kokia jos sveikata: „Kiek ji paaiškino, laukia standartinė tvarka: jai dar reikės darytis du testus praėjus dviem savaitėms. Jei jie abu neigiami, tuomet galima grįžti į visuomeninį gyvenimą.“

M. Badikonis tikina, kad visiems grupinių treniruočių treneriams įmonės sąskaita atlikti COVID-19 testai. Pirmadienį esą gauti visi neigiami atsakymai, tarp jų – ir paties vadovo.

„Vos tik sužinojome apie atvejus iškart pranešėme NVSC, visus veiksmus su jai koordinavome, patalpas nedelsdami dezinfekavome. Klientams treniruotis čia tikrai saugu, nes užsikrėtę asmenys čia lankėsi prieš daugiau nei savaitę, patalpos dezinfekuotos, laikomės visų reikalavimų. Iš centro esame gavę patvirtinimą, kad toliau galime vykdyti veiklą“, – sako jis.

Kaip skelbė NVSC, penktadienį epidemiologai organizavo nuotolinį susitikimą su sporto klubo atstovais, per jį aptarė tolesnius veiksmus, siekiant užkirsti kelią plisti koronavirusinei infekcijai.

„Penktadienį turėjome pusantros valandos video susitikimą su epidemiologais, sprendėme, kaip ateityje galėtume užkirsti kelią panašiems įvykiams. Kaip žinia, artėja šaltasis sezonas ir, matyt, atvejų vis daugės. Visiškai kelio neužkirsime, kol patys žmonės nepradės sąmoningai saugotis“, – pabrėžia M. Badikonis.

Pirmadienio duomenimis, Vilniuje užregistruoti šeši atvejai, siejami su židiniu sporto klube „GymPlius“. Su šiuo protrūkiu dabar siejama 12 infekcijos atvejų. Anot NVSC, iš 70 naujų koronaviruso atvejų 35 nustatyti židiniuose.

Vilniaus apskrityje užregistruotas 31 atvejis, Šiaulių – 18, Kauno ir Telšių – po 7, Panevėžio – 5. Dar po vieną atvejį vakarykštę parą patvirtinta Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)