Be to, bendrovės „Kauno tiltai“ ir „Litenergoservis“ už 56,785 mln. eurų (su PVM) turėtų statyti 330 kV oro liniją Darbėnai–Bitėnai.

Jei „Litgrid“ akcininkai patvirtins sutarčių sąlygas, su įmonių grupėmis bus pasirašytos sutartys – jos suprojektuos ir pastatys naujas linijas.

„Litgrid“ akcininkai sprendimą turėtų priimti lapkričio 17 dieną, pranešė įmonė. Pagal sutartis darbai turi būti atlikti iki 2025 metų vasario ir gegužės

„Litgrid“ generalinis direktorius Rokas Masiulis yra sakęs, kad naujos linijos sustiprins tinklą, sujungdamos Darbėnus, kur prasidės „Harmony Link“ jungtis, su Lietuvos sistemos rezervą šiuo metu užtikrinančia Kruonio hidroakumuliacine elektrine.

Linijos Darbėnai-Bitėnai ilgis sieks beveik 140 km. Ji yra vienas iš 14 Vyriausybės patvirtintų sinchronizavimo projektų, turinčių strateginę svarbą valstybei.

Iki šiol Lietuva, Latvija ir Estija kartu su Rusija ir Baltarusija veikia IPS/UPS sistemoje, kurioje elektros dažnis centralizuotai reguliuojamas Rusijoje. Sinchronizavimąsi su Europa planuojama baigti 2025 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)