Ji informavo, kad „Coca-Cola HBC Lietuva“ pradėjo konsultacijas dėl gamybos Alytaus gamykloje nutraukimo, užtikrinant, kad tai bus padaryta laikantis visų teisinių reikalavimų.

Įmonė ketina užbaigti gamyklos veiklą 2016 m. lapkričio pabaigoje.

„Deja, šis sprendimas reiškia ir tai, kad bendrovė yra priversta atleisti 80 darbuotojų, kurių pareigos tiesiogiai ar netiesiogiai susijusios su gamyba Alytaus padalinyje. Tai nelengvas sprendimas, kurį priimame labai apgailestaudami ir suvokdami jo pasekmes darbuotojams bei jų artimiesiems. Parengėme jiems socialinį planą, apimantį išeitines išmokas, priedus už stažą ir lojalumą įmonei“, – sakė G. Šerėnienė.

Ji tvirtino, kad visiems darbuotojams padės ieškoti darbo bei teiks visokeriopą pagalbą pakeliant iššūkius, susijusius su atleidimu.

„Bendradarbiaudami su kitomis gamyklomis regione ieškosime visų galimybių atleidžiamiems darbuotojams pasiūlyti tęsti veiklą mūsų bendrovėje“, – teigė „Coca-Cola HBC Lietuva“ atstovė.

Alytusplius.lt žiniomis, atleidžiamiems darbuotojams spalio 1 dieną turėtų būti įteikti atleidimo lapeliai. Gamykla savo veiklą nutrauks gruodį. Tokią žinią vakar išgirdo į susirinkimą sukviesti Alytaus „Coca – Colos“ darbuotojai.

Pasak susirinkimo dalyvių, jiems buvo pranešta, kad įmonė nutraukia savo veiklą Alytuje, gamyba perkeliama į Lenkiją, nes esą čia esanti „Coca-Colos“ gamykla nėra pilnai apkrauta.

Susirinkime buvo pranešta, kad nuo gruodžio 1 dienos bus atleisti 79 iš šiuo metu Alytaus gamykloje dirbančių 85 žmonių. Likusiems šešiems bus išnuomotos patalpos mieste ir jie palikti sutvarkyti baigiamųjų darbų.

Atleidžiamiems darbuotojams pažadėta išmokėti 6 mėnesių atlyginimo dydžio išeitines kompensacijas, tačiau nuskambėjo perspėjimas, kad išėjusiems anksčiau nei gruodžio 1 dieną kompensacijos nebus mokamos.

Padalinys Kaune dirbs toliau

G. Šerėnienė DELFI taip pat sakė, jog centrinis Lietuvos ir Baltijos šalių sandėlis bei logistikos centras liks veikti Kaune.

„Tuo pačiu pabrėžiame, kad bendrovė tęsia veiklą Lietuvos, Latvijos ir Estijos rinkose, ir kad šis organizacinis pokytis neturės įtakos kitiems bendrovės padaliniams, nesusijusiems su gamykla. Ir toliau investuosime bei vystysime kitas veiklos sritis, tokias kaip pardavimas, logistika ir platinimas, plėtosime kitą veiklą Lietuvoje. Ir toliau teiksime aukščiausios kokybės paslaugas ir produktus, nuolatines inovacijas Lietuvos, Estijos, Latvijos rinkose“, – sakė ji.

G. Šerėnienė taip pat teigė, kad: „Puikiai suvokiame ir tai, kad šis pokytis turės įtakos Alytaus rajonui bei jo gyventojų bendruomenei. Todėl prisidėsime prie jos gerovės per specialų bendruomenės fondą, remsiantį kultūros, sporto, aplinkos apsaugos ir visuomeninius projektus rajone“.

Pranešimo apie atleidimą dar negavo

„Sodros” duomenimis, „Coca-Cola HBC Lietuva” dirba 215 asmenų.

Teisės aktai numato, kad atleidžiant grupę darbuotojų apie tai turėtų būti informuojama teritorinė darbo birža. Įmonėse, kuriose dirba nuo 100 iki 299 darbuotojų, toks pranešimas turi būti pateiktas kai atleidžiama ne mažiau kaip 10 proc. darbuotojų.

Alytaus darbo biržos Darbo išteklių skyriaus vedėja Nida Dambauskienė DELFI teigė, kad kol kas iš įmonės nėra gautas pranešimas apie grupės darbuotojų atleidimą.

Darbdavys apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą privalo raštu pranešti teritorinei darbo biržai ne vėliau kaip prieš įteikdamas įspėjimus apie darbo sutarties nutraukimą.

Vadovaujantis Darbo kodeksu, grupės darbuotojų atleidimais nelaikomi atvejai, kai darbuotojai atleidžiami iš darbo suėjus darbo sutarties (terminuotos, sezoninės, trumpalaikės) terminui.

Jeigu darbuotojas atleidžiamas iš darbo nepasibaigus įspėjimo terminui, jo atleidimo iš darbo data perkeliama iki to laiko, kada turėjo pasibaigti įspėjimo terminas.

Darbo sutartis negali būti nutraukiama pažeidus pareigą pranešti teritorinei darbo biržai apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą ar pareigą konsultuotis su darbuotojų atstovais.

Teritorinė darbo birža, gavusi pranešimą apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą: įvertina atleidimo poveikį vietos darbo rinkai, numato galimybes švelninti atleidimo pasekmes, taikant aktyvios darbo rinkos politikos priemones, organizuoja su darbuotojais susitikimus, kuriuose jie informuojami apie padėtį darbo rinkoje, darbuotojų teises bei pareigas.

Ne pirmi išsikėlę iš Lietuvos

DELFI primena, kad šį pavasarį apie Lietuvoje uždaromą gamyklą pranešė „Suslavičius-Felix“. Šio prekės ženklo padažai ir pagardai gaminami kitose Europos Sąjungos šalyse.

Kaip rugpjūtį skelbė naujienų agentūra BNS, Vokietijos užkandžių grupė „Intersnack Group“ traškučių gamybą 2017 m. pradžioje iš Kauno „Mondelez Lietuva Production“ fabriko perkels į Lenkiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (799)