„Suprantama, kad tai yra vienas iš būdų, kaip palengvinti situaciją labiausiai nukentėjusiems sektoriams. Šiuo atveju koncentruočiausi ne į (valdančiųjų – ELTA) nenuoseklumą, o į reagavimą, į dabartinę situaciją ir į tai, kad nepavyksta taip greitai atverti sričių, kurios nukenčia nuo pandemijos“, – LRT Radijui teigė ji.

„Tačiau man asmeniškai atrodytų labiau verta į tai žiūrėti kompleksiškai. Liberalų sąjūdis siūlė peržiūrėti mokestinę sistemą, mūsų siūlymai buvo labai konkretūs ir rinkimų programoje. Manau, kad prie jų dar grįšime“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad valdantieji siūlo maitinimo, kultūros, sporto paslaugų sektoriams PVM tarifą sumažinti nuo 21 iki 9 proc.

PVM lengvatą siūloma taikyti ribotą laiką – nuo 2021 metų liepos 1 dienos iki 2022 metų gruodžio 31 dienos.

Restoranų tinklo „Amber Food“ vadovas Gediminas Balnis anksčiau Eltai teigė, kad mažesnis PVM leis kelti darbuotojų algas, lengvata, anot jo, taip pat padės sumažinti maisto išvežimo ir pristatymo kaštus.

Tuo metu SEB banko ekonomistas Tadas Povilauskas anksčiau komentavo, kad vietoj naujų lengvatų įvedimo reikėtų peržiūrėti ir tobulinti jau taikomas paramos verslui priemones.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)