„Šiuo konkrečiu klausimu Aušrinės Armonaitės pozicija buvo mums netikėtumas. Susisiekimo ministras, kuris priklauso Laisvės partijai, dalyvavo rengiant šį mokestį ir, mūsų supratimu, palaikymas jam iš Laisvės partijos, iš koalicijos partnerių buvo iki pat to momento, kai buvo likusios vos kelios valandos iki svarstymo Vyriausybėje“, – interviu portalui 15min sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Visgi Seimo pirmininkė sakė nesureikšminanti A. Armonaitės pozicijos. Jos teigimu, natūralu, kad koalicijos partneriai turi skirtingas nuomones.

„Aš manau, kad kritika vienu arba kitu klausimu ar nuomonių išsiskyrimas neturėtų stebinti. Šioje koalicijoje mes, trys partneriai, esame skirtingos partijos su savo programomis ir su savo nuostatomis. Visada akcentuoju ir tikrai tikiu tuo, kad mus šioje koalicijoje sieja kur kas daugiau klausimų nei skiria“, – teigė politikė.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė praėjusią savaitę sukritikavo Aplinkos ministerijos siūlymą atsisakyti automobilių registracijos mokesčio ir palikti tik kasmet mokamą taršos mokestį. Laisvės partijos pirmininkė automobilių registracijos mokestį vadina ne taršos, o „turėjimo“ mokesčiu, todėl ji didesnę paramą teikia planams didinti dyzelinio kuro akcizą.

„Už aplinkos taršą visi vairuotojai jau kartą sumoka pirkdami degalus, o pats mokestis labiau susijęs su automobilio turėjimu, bet ne su naudojimu“, – feisbuke rašė ministrė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)