„Matyt, reikėtų peržiūrėti galiojančias tvarkas. Manau, tai vertėtų padaryti, ir manau, taip ir padarysime. Kitas dalykas, dabar visos akys krypsta į iškeltą Europos Komisijos tikslą, kad apie 70 proc. europiečių turi būti paskiepyti iki vasaros pabaigos. Tikiu, kad šį tikslą pavyks įgyvendinti ir tuomet jau vasaros pabaigoje tikrai galėtume lengviau atsipūsti ir jau būti pasirengę naujajam šaltajam sezonui“, – „Žinių radijui“ trečiadienį teigė Seimo vadovė.

Seimo pirmininkė taip pat pažymėjo mananti, kad nepasitikėjimas skiepais yra mažesnis, nei daug kas linkęs galvoti, tačiau pasitikėjimą jais vis tiek būtina didinti.

„Manyčiau, kad nepasitikėjimas skiepais yra mažesnis, nei mes esame linkę galvoti. Visgi ir ekspertai sako, kad šimtai tūkstančių žmonių ir nori, ir yra pasirengę skiepytis. Bet, žinoma, pasitikėjimą skiepais būtina didinti“, – tikino ji.

ELTA primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda po Europos Vadovų Tarybos posėdžio penktadienį patvirtino, kad Lietuva per pirmą ir antrą šių metų ketvirčius turės galimybę paskiepyti 70 proc. šalies gyventojų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)