„CityBee“ vadovas Kristijonas Kaikaris sako, kad politika pakoreguota po konsultacijų su klientais.

„Pastebėjimų, klausimų ar prašymų sulaukėme tikrai ne vieno. Tad juos susisteminome ir atsispyrę nuo to papildėme „CityBee“ privatumo politiką, siekdami paprastai ir tuo pačiu išsamiai papasakoti viską, ką reikia žinoti apie duomenų tvarkymą“, – BNS sakė K. Kaikaris.

Anot jo, dokumente išsamiau paaiškinta, kokius asmens duomenis bendrovė tvarko, kiek laiko saugo, iš ko juos gauna ir kam perduoda.

„Be to, norime skaidriai informuoti, kokias teises klientai turi savo asmens duomenų atžvilgiu ir kaip jomis gali pasinaudoti“, – sakė „CityBee“ vadovas.

K. Kaikario teigimu, privatumo politika atnaujinama ir bendrovės akcininkei „Modus grupei“ plėtojant naują paslaugą „MyBee“, leidžiančią paprasčiau pasikeisti naują automobilį.

Vartotojams šią savaitę išplatintame laiške įmonė teigia naujoje privatumo politikoje išvardijanti asmens duomenų tvarkymo tikslus, kokiais pagrindais tai taroma, detalizavusi duomenų saugojimo terminus, kaip juos gauna ir kam turi teisę perduoti.

Bendrovė nurodo, jog dokumente aiškiau paaiškinama, kokiais Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) pagrindais tvarkomi asmeniniai naudotojų duomenys.

Vasarį pranešta, kad nusikaltėliai viename iš kibernetinių įsilaužėlių pamėgtų forumų paskelbė trejų metų senumo 110 tūkst. „CityBee“ klientų duomenis.

Pavogti ne tik dalies klientų vardai, pavardės ir asmens kodai, bet ir telefonų numeriai, elektroninio pašto adresai, gyvenamosios vietos adresai, vairuotojų pažymėjimo numeriai bei užkoduoti slaptažodžiai.

„CityBee“ veikia Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje. Bendrovės valdomą automobilių parką sudaro daugiau nei 2 tūkst. transporto priemonių, įmonė turi daugiau kaip 750 tūkst. registruotų klientų bazę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)