„Įmones, kurias siekiame įsigyti, renkamės labai atsakingai. Pasirašę preliminarią sutartį, per porą mėnesių įvertinsime įmonių veiklos patikimumą ir perspektyvas ir tik tuomet priimsime galutinį sprendimą dėl įsigijimo“, - bendrovės pranešime cituojamas „City Service“ generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas.

Įmonių grupę planuojama įsigyti už 68,5 mln. rublių (5,6 mln. Lt). Jų konsoliduoti pardavimai siekia 262 mln. rublių (be PVM) (21,4 mln. Lt) per metus.

Didžiojoje dalyje įsigyti planuojamų įmonių „City Service“ perimtų 100 proc. akcijų. Keliose kompanijose „City Service“ priklausytų 76 proc. akcijų, o likusius 24 proc. akcijų valdytų Stavropolio miesto administracija. Pasak „City Service“ atstovų, šis pasidalinimas vertinamas teigiamai, nes atvers galimybes įgyvendinti projektus su Stavropolio valdžia.

„Sutartis dėl įmonių Stavropolyje įsigijimo - pirmasis projektas, sukurtas bendros „City Service“ ir „Sberbank“ atstovų darbo grupės“, - sakė Ž.Lapinskas.

Metų pradžioje „City Service“ ir „Sberbank“ pasirašius bendradarbiavimo sutartį, sudaryta darbo grupė turėjo parengti projektus plėtrai konkrečiuose Rusijos regionuose. Ž.Lapinsko teigimu, pirmasis žingsnis bus žengtas Stavropolyje, nes tai perspektyvus, sparčiai augantis miestas. Šiuo matu jame gyvena apie 370 tūkst. gyventojų, čia plėtojama mašinų statybos ir metalo apdirbimo pramonė (veikia „Kamaz“ padalinys), taip pat elektronikos, chemijos, naftos ir dujų pramonė, maisto pramonė.

Rusijos komunalinio ūkio paslaugų rinkos reforma, kurios metu daugiabučių namų priežiūros rinka buvo atverta privačioms bendrovėms, pradėta 2005 metais. Rusijos gyvenamąjį fondą sudaro daugiau kaip 3 mlrd. kv. metrų.

„City Service“ grupė veikia Lietuvoje, Latvijoje, Rusijoje, Ukrainoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją