„Mūsų tikslas yra Lietuvos rinkai pasiūlyti visą spektrą gyvybės draudimo paslaugų. Pirmoji, kurią pradedame teikti, – gyvybės draudimas būsto paskolos gavėjams, pasirašiusiems sutartį su „Citadele“ ar kitu banku. „Citadele“ bankas pastaraisiais metais yra aktyvus būsto finansavimo rinkos dalyvis. Taigi šios apsaugos poreikis yra išaugęs – norime, kad klientai jaustųsi saugūs. Netolimoje ateityje pradėsime siūlyti ir rizikinį gyvybės draudimą (be galimybės kaupti ir investuoti lėšas) bei investicinį gyvybės draudimą (t. y. su galimybe kaupti ir investuoti lėšas)“, – pranešime cituojama mažmeninės bankininkystės paslaugas atsakinga „Citadele“ banko valdybos narė Rūta Ežerskienė.

Gyvybės draudimo paslaugas teiks „Citadele“ grupės draudimo įmonė „CBL Life“.

Gyvybės draudimo pagrindinė paskirtis – užtikrinti šeimos finansinį saugumą apdraustajam susirgus, tapus neįgaliam ar žuvus. Juo rekomenduojama apdrausti pagrindinį šeimos maitintoją (būsto paskolos atveju – būsto paskolos gavėją arba abu paskolos bendraskolius). Pagal Lietuvoje galiojančius teisės aktus, mirus būsto paskolos gavėjui prievolę grąžinti būsto paskolą perima turto paveldėtojas kartu su priimamu paveldėtu būstu – palikimą priėmęs asmuo paveldi ir finansinius įsipareigojimus.

Būsto paskolos draudimą – paslaugą „Saugi būsto paskola“ – pasirinkusiems klientams bus taikomas tik rizikos mokestis už draudimo apsaugą. Administravimo mokestis, kurį taiko kai kurie kiti draudikai, nebus taikomas, pažymima banko pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją