Konkurencijos taryba praneša konstatavusi, kad dėl numatomos vykdyti koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis, ar itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose.

Taryba liepos pabaigoje gavo „Citadele“ prašymą. Balandžio pradžioje leidimą sandoriui jau suteikė Lietuvos bankas.

„Citadele“ praėjusių metų pabaigoje su Italijos finansų grupe „UniCredit“ pasirašė įpareigojantį susitarimą, pagal kurį „Citadele“ už neskelbiamą sumą perims „UniCredit Baltic“, įskaitant Estijos ir Lietuvos filialus, taip pat jos antrinę įmonę „UniCredit Insurance Broker“, įskaitant filialą Estijoje.

Tuomet teigta, kad po šio sandorio „Citadele“ lizingo portfelio vertė išaugs iki daugiau nei 1,1 mlrd. eurų ir bankas taps vienu iš lyderių Baltijos šalių lizingo rinkoje.

75 proc. „Citadele“ akcijų valdo JAV fondo „Ripplewood Holdings“ vadovaujama tarptautinių investuotojų grupė, 25 proc. – Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)