Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), kontrabandą pasieniečiai aptiko pirmadienį tikrindami 33-ejų Šalčininkų rajono gyventojo ir jo vairuoto savivarčio MAN dokumentus. Sunkiasvore transporto priemone buvo gabenamas žvyro krovinys.

Savivartis sustabdytas kelyje Dieveniškės–Šalčininkai, prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos, iš visų pusių supamos Baltarusijos teritorijos. Čia pasieniečiai atlieka visų į kilpą įvažiuojančiųjų ir išvažiuojančiųjų patikrą.

Žvyras tvarkingus dokumentus turėjusio vairuotojo buvo vežamas iš Dieveniškių kilpos teritorijos ir pasieniečiams kilo klausimų dėl šio krovinio. Į kėbulą įlipęs VSAT pareigūnas iš pradžių keliose vietose žvyrą pasmaigstė strypu. Kilus įtarimams, kad po žvyro kroviniu gali būti dar vienas krovinys, tik nelegalus, pasienietis pasiėmė kastuvą ir vienoje vietoje nužėręs storą žvyro sluoksnį prisikasė iki savivarčio dugno.

Cigarečių kontrabandą slėpė po žvyru
Čia kastuvas smigo į paslėptą dėžę su rūkalais.

Tuomet VSAT pareigūnai „MAN“ nukreipė į G. Žagunio užkardos teritoriją, kur nuspręsta išversti žvyrą. Kartu su juo ant žemės pabiro didelis kontrabandinių cigarečių krovinys. Paaiškėjo, kad po žvyru buvo paslėpta 21,5 tūkst. pakelių cigarečių „5 Minsk Super Slims“.

Rūkalai paženklinti Baltarusijos akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra apie 65 tūkst. eurų.

Vairuotoją, Šalčininkų rajono gyventoją, pasieniečiai uždarė į areštinę. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Cigaretės ir savivartis saugomi Vilniaus pasienio rinktinėje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)