Naujausios tendencijos „gali sukelti padidėjusio nepastovumo ir pakirsti finansinį stabilumą“, – teigiama paskutiniojo banko Finansų politikos komiteto, analizuojančio finansų rinkoms kylančias grėsmes, susitikimo protokole.

Ketvirtadienį susirinkimo protokolas buvo paviešintas kylant vis didėjančiam nerimui dėl rinkų likvidumo – rodiklio, informuojančio apie tai, kaip lengvai investuotojai gali pirkti ir parduoti vertybinius popierius. Praėjusią savaitę taip pat ir Tarptautinių atsiskaitymų bankas ėmė skambinti pavojaus varpais, teigdamas, kad kai kurios obligacijų rinkos sritys tampa vis mažiau atsparios įvairioms grėsmėms.

„Investicijų paskirstymas ir kai kurių vertybinių popierių kainos gali sukelti prielaidų, kad aktyvų pardavimas gali būti atliekamas pastovaus rinkos likvidumo sąlygomis, tačiau likvidumas kai kuriose rinkose gali tapti trapus“, – teigia ataskaitoje komitetas.

Pareigūnai priduria, kad investuotojai turi „būti pasirengę tokiai rizikai“ ir turėtų atsargiai pasitikėti rinkų likvidumu. Pranešama, kad Centrinis Anglijos bankas ir Didžiosios Britanijos finansinių paslaugų priežiūros institucija (FCA) turėtų ištirti pokyčių rinkose poveikį finansiniam stabilumui ir ekonomikai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)