A. Užkalnis užkandinėje nusprendė apsilankyti viešnagės Jonavoje metu, kadangi ją gausiai rekomendavo vietiniai gyventojai.

Vis dėlto po apsilankymo jis pasijuto prastai, todėl tą patį vakarą paskelbė socialiniame tinkle esantis ligoninėje ir pareiškė, kad turbūt čeburekus minėta užkandinė gamina iš kačių faršo. Tačiau greit šio įrašo feisbuke neliko.

„Žmonės ten eina dėl čeburekų, kurie garsėja savo dydžiu, juos jonaviečiai vadina dramblio ausimis, – sako jis ir pripažįsta įrašą ištrynęs, nes ligoninėje iš tikrųjų nesilankė, – čia buvo juokelis, bet kadangi žmonės pradėjo labai atjausti iš karto ir jie yra linkę labai jau draugiškai ir užjaučiamai reaguoti, tai pagalvojau, kad reikia tą juokelį ištrinti, nes dar pagalvos, kad aš tikrai ligoninėje, pradės su mandarinais ir gėlėmis eiti. Tada tikrai nesmagu.“

Jis pripažino perspaudęs su įrašu, kadangi nebuvo apsinuodijęs maistu, tiesiog pasijuto blogai.

„Negaliu pasakyti, kad kažkas blogai su tais čeburekais, kad jie būtų nekokybiški. Man atrodo, kad tai yra nenormaliai sunkus maistas, ir nors aš nesu jautraus skrandžio ir esu gyvenime valgęs labai daug įvairiausių dalykų, o mes net nesuvalgėme po visą čebureką, man atrodo, kad ne man toks maistas buvo. Aš tikrai nedrįsčiau tvirtinti, kad buvo produktai sugedę, bet, kaip sakė vienas kitas feisbuke, žinantis tą vietą, daugmaž po valandos sustoja skrandis. Tai taip ir buvo, savijauta nekokia, mes visi žinome, kas būna sustojus skrandžiui“, – pasakojo jis.

Tačiau paviešinęs kandų įrašą dėl blogos savijautos, jis sulaukė įžeidžios žinutės iš, kaip pats suprato, picerijoje-bare dirbančios darbuotojos. Paklaustas, ką mano apie tokią komunikaciją, A. Užkalnis sakė, kad žmonės patys renkasi, kaip komunikuoti: „Tokia labai naujoviška komunikacija, bet čia jų teisė. „Eik tu pasigydyk“ ir pan. Čia, žinot, aš nenorėčiau sureikšminti, nes nei jiems nuo to blogiau bus, nei geriau. Kaip mokėjo – taip sureagavo, kaip moka – taip komunikuoja, man atrodo, kad ta komunikacija atitinka čebureko kokybę.“

Tuo tarpu įstaigos savininkė Sonata Sirevičienė-Gruodienė teigė, kad jai tokia komunikacija su klientais nepriimtina ir po incidento turėjo rimtą pokalbį su žinutę nusiuntusia virėja.

„Ji taip įsižeidė, čia emociškai paprasčiausia žmogus nemoka išsireikšti gražiai. Žinot, kiekvienas komentaras – kaip peilis į širdį, kai stengies, viską darai, kad būtų puiku. Vis dėlto 25 metus dirbam, aišku, visko būna. Tai aš jam ir parašiau, kad mes visi žmonės, klystame galbūt, bet tai, kaip, pavyzdžiui, jis rašė, kad iš katinų gaminam – nebuvo taip. Jis pusę tikrai čebureko suvalgė, jo kolegė visą. Ir kai taip parašyta (feisbuko įraše – DELFI), kad čia iš kačių faršo, tai emocijos sukilo jai (virėjai, parašiusiai žinutę – DELFI)“, – apgailestavo įstaigos vadovė.

Savininkė teigė A. Užkalnio atsiprašiusi ir labai išgyvenanti, kad įvykis gali pakenkti 25-erius metus vystytam jos verslui.

„Taip negalima, tikrai su ja pasikalbėjau, liepiau ištrinti, nes taip negalima rašyti. Žmogus tikrai, man atrodo, susiprato. Įžeidė ir mus tai, bet mes į tai nekreipiame dėmesio, nei nusirašiau, nei nukopijavau jo įrašo, kur ragina neiti į čeburekinę, dar paskelbė, kad ligoninėje yra. Žinot, na toks juokas, kad atsiprašau.

Tai irgi negražu taip daryti, rašyti juoko forma, kad po lašine gulėjau. Dar norėjau šiandien skambintis į tą ligoninę, žinokit, aš bent jau visada sureaguoju labai stipriai. Net jei pipirų sako klientai, kad per daug pridėta, tai irgi paskambinu, atsiprašau, kad gal per daug pridėta. Mums irgi reikia dirbti. Kiekvieno kliento laukiam, kad ateitų, sunku išgyventi“, – sakė ji.
Čeburekai

Ji atkreipė dėmesį, kad čeburekai tikrai nėra lengviausias maistas skrandžiui, kadangi ne vandenyje, o aliejuje yra verdami, todėl jai nemalonu dėl įvykusio incidento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (757)