Vaizdo reportažas nufilmuotas netrukus po pakartotinio C. Ghosno arešto Tokijuje praėjusią savaitę, nors jame nerodoma pirštais į atskirus asmenis. Automobilių pramonės magnato advokatas teigia, kad pavardės buvo pašalintos redaguojant.

Šis vaizdo įrašas yra naujausias posūkis byloje, kuri nuo šokiruojančio buvusio magnato arešto praėjusį lapkritį jau paneigė visus lūkesčius.

Trumpame įraše, suvaidintame jo advokatų spaudos konferencijoje, C. Ghosnas pasirodė prie stalo ir pakartojo, kad „yra nekaltas dėl visų mestų kaltinimų, kurie jam pateikti“. Jis savo areštą pavadino „konspiraciniu“ ir šiuos įvykius apibūdino kaip bandymą pateikti jį kaip diktatorišką asmenybę.

„Tai yra surežisuotas ir konspiracinis scenarijus“, – teigė jis vaizdo reportaže.

Pasak jo, „konspiraciją“ motyvavo „baimė, kad bus žengtas naujas žingsnis aljanso susijungime, link kurio judama, o tai esą kelia grėsmę tam tikriems žmonėms ir netgi „Nissan“ autonomijai.

Be vadovavimo „Nissan“, C. Ghosnas taip pat valdė automobilių gamintojų „Renault“ ir Japonijos „Mitsubishi Motors“ grupę. Jis anksčiau pažymėjo, kad nerimas „Nissan“ dėl artimesnės integracijos atvedė prie jo arešto.

Nors C. Ghosno žmona Carolė teigė, kad buvęs automobilių pramonės magnatas vaizdo įraše įvardys „atsakingus žmones“, jo advokatas Junichiras Hironaka žurnalistams sakė, kad gynybos komanda pasirinko išimti iš įrašo specifinius kaltinimus.

„Kiltų įvairių teisinių grėsmių, jeigu mes vaizdo įraše paminėsime tikras pavardes“, – teigė J. Hironaka, pridurdamas, kad C. Ghosnas sutiko su redagavimu.

C. Ghosnas buvo pakartotinai areštuotas praėjusią savaitę po paleidimo už užstatą, kai prokurorai pranešė apie „Nissan“ fondų perkėlimo tyrimą. Šis perkėlimas sudarė 15 mln. JAV dolerių nuo 2015 metų pabaigos iki 2018 metų vidurio ir yra susijęs su tarpininke Omane.

Jie įtaria, kad maždaug 5 mln. JAV dolerių buvo panaudoti C. Ghosno asmeninėms reikmėms, įskaitant prabangios jachtos įsigijimą ir asmenines finansines investicijas.

Jo pakartotinis areštas įvyko po naujienų, kad „Renault“ pateikė Prancūzijos prokurorams dokumentus, rodančius, kad C. Ghosnas vykdė milijonų eurų perkėlimus.

C. Ghosnas turėtų išlikti sulaikytas iki balandžio 14 dienos, o prokurorai gali prašyti sulaikymo termino pratęsimo papildomoms dešimčiai dienų. Po to jie turės jį paleisti, jeigu nepateiks naujų kaltinimų.

C. Ghosnas praleido 108 dienas sulaikymo centre Šiaurės Tokijuje prieš dramatišką paleidimą už maždaug 9 mln. JAV dolerių užstatą kovo 6 dieną, kai buvo vengiama žiniasklaidos.

Jo užstato sąlygos reikalavo gyventi kukliuose kalėjimo apartamentuose ir vengti savo situacijos komentarų, nepaisant didelio žiniasklaidos susidomėjimo.

Tačiau C. Ghosnas pasirodė socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje ir pranešė apie planus balandžio 11 dieną surengti spaudos konferenciją.

Greitai po jo arešto buvusio magnato žmona Carolė, kuri gyveno Tokijuje su C. Ghosnu, kol jis buvo paleistas už užstatą, paliko Japoniją. Ji Prancūzijos laikraščiui sakė, kad buvo priversta išvykti iš Tokijo su Prancūzijos ambasadoriaus parama.

Prokurorai norėjo ją pakartotinai savanoriškai apklausti dėl įtartino C. Ghosno įmonės pinigų naudojimo būtent jos valdomame versle.

„Nissan“ akcininkai pirmadienį pašalino C. Ghosną iš valdybos, pakeisdami jį „Renault“ pirmininku Jeanu-Dominique Senardu.

C. Ghosnas jau buvo pašalintas iš „Nissan“ vadovo pareigų, bet akcininkų balsavimo reikėjo jam iš valdybos išmesti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją