C. Lagarde teigimu, "ore tvyro optimistinės nuotaikos" dėl augimo, tačiau atsigavimas vis dar "trapus".

"Jeigu infliacija - "džinas, paleistas iš butelio", tuomet defliacija - pabaisa, su kuria reikia ryžtingai kovoti", - sakė ji Vašingtone.

Kiek anksčiau Pasaulio bankas (PB) pranešė, kad pasaulio ekonomika atsidūrusi "ties persilaužimo posūkiu", bet "išlieka pažeidžiama".

"Mes matome defliacijos rizikų, kurios atsigavimui gali tapti pragaištingos", - kalbėjo C. Lagarde Nacionaliniame spaudos klube. Pastaruoju metu nenutyla debatai apie tai, ar defliacija gali ilgam įsivyrauti euro zonoje, kur infliacija nuolat išlieka žemiau Europos centrinio banko (ECB) nustatyto siektino lygio.

Defliacija gali nusmukdyti asmeninį vartojimą, nes žmonės lauks tolesnio kainų mažėjimo, ir gali atbaidyti investicijas, nes gali pakilti realioji skolinimosi kaina.

C. Lagarde taip pat perspėjo dėl svyravimų rinkoje, kuriuos gali išprovokuoti JAV federalinio atsargų banko laipsniškas skatinimo programos atsisakymas.

"Apskritai kryptis yra teigiama, bet pasaulinis augimas vis dar per daug lėtas, per daug trapus ir per daug netolygus", - sakė ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)