Trijų ketvirčių BVP sudarė 35,6 mlrd. eurų to meto kainomis. Palyginti su 2018 metų trimis ketvirčiais, realus BVP pokytis, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, buvo 4 proc. (nepašalinus – 3,9 proc.), teigiama pranešime.

Tuo metu trečią ketvirtį realus BVP, palyginti su antruoju ketvirčiu, pokytis siekė 0,2 proc.

Kaip pranešė Statistikos departamentas, trečiąjį ketvirtį to meto kainomis įvertintas BVP siekė 12,9 mlrd. eurų.

Vertinant gamybos metodu, trečiąjį ketvirtį, palyginti su praėjusiu laikotarpiu, teigiamam BVP pokyčiui didžiausią įtaką darė išaugusi žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės, didmeninės ir mažmeninės prekybos, variklinių transporto priemonių ir motociklų remonto, transporto ir saugojimo, apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų įmonių sukurta pridėtinė vertė. Neigiamą įtaką darė profesinės, mokslinės ir techninės, administracinės ir aptarnavimo veiklų įmonių pridėtinės vertės pokyčiai.

Kaip teigiama pranešime, vertinant BVP išlaidų metodu, nustatyta, kad trečiąjį ketvirtį, palyginti su praėjusiu ketvirčiu, augo visi pagrindiniai BVP komponentai. Namų ūkių galutinio vartojimo išlaidos padidėjo 1,1 proc., bendrojo pagrindinio kapitalo formavimas – 2,6 proc. Prekių ir paslaugų eksportas padidėjo 2,6 proc., importas – 4,3 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)