“Investicijų Baltarusijoje augimas rodo, kad Baltarusijos rinka įdomi ir perspektyvi. Norėtųsi pateikti pavyzdį, kad du stambus Lietuvos rinkos žaidėjai mato galimybę investuoti į Baltarusijos Respubliką, nepaisant nestabilios teisinės aplinkos investicijoms. Negaliu nepaminėti ir dar vienos svarbios sferos dviejų šalių bendradarbiavimui – turizmo. Valstybinis turizmo departamentas aktyviai bendradarbiauja su Baltarusijos turizmo sektoriaus verslininkais“, - teigė ministrė.

Ji dėstė, kad Baltarusijos turizmo srities verslininkai lankėsi Lietuvoje, tačiau jų galėtų atvykti ir daugiau, jei būtų palengvintas visų gavimo klausimas. Anot jos, galėtų būti plėtojamas ne tik turizmas, bet ir jo rūšis - medicininis turizmas.

B.Vėsaitė priminė, kad per pastaruosius penkerius metus daugėjo ir turistų iš Baltarusijos: 2012 m. Lietuvą pernai aplankė 400 tūkst. Baltarusijos turistų, tai yra 18 proc. daugiau nei 2011 m.

„Jeigu būtų palengvinti vizų klausimai, šis skaičius galėtų dar padidėti“, - prognozavo ministrė.

B.Vėsaitė vardijo, jog Lietuva ir Baltarusija dar turi neišnaudotų rezervų bendradarbiavimui gerinti.

„Bendradarbiavimo skatinimo perspektyvą su Baltarusijos Respublika mes matome: sudaryti palankias ir tuo pačiu konkurencines sąlygas investicijoms ir verslininkams“, - paaiškino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)