Seimas birželį pritarė pensinio amžiaus ilginimui iki 65-erių metų vyrams ir moterims. Pensinis amžius bus laipsniškai pradėtas ilginti nuo kitų metų sausio – moterims keturiais mėnesiais per metus, vyrams – dviem mėnesiais per metus, kol pasieks nustatytą senatvės pensijos amžių – 65 metus. Šiuo metu Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo nustatytas senatvės pensijos amžius moterims yra 60 metų, vyrams – 62 metai ir 6 mėnesiai.

„Aš nežinau, už ką yra baudžiamos moterys. Be abejo, sulaukę pensinio amžiaus vyrai dar vidutiniškai gyvena 13,38, o moterys - 18,25 metų. Tačiau nežinau, už ką jas bausti, jei jos gyvena saugiau, labiau rūpinasi savo sveikata ir iš ten yra tas amžiaus skirtumas“, - spaudos konferencijoje Seime penktadienį kalbėjo parlamentarė. Ji skaičiuoja, kad jeigu pensinis amžius moterims būtų ilginamas tokiu pačiu tempu kaip ir vyrams, 65-erių limitas būtų pasiektas 2040 metais.

„Pasigendu lankstaus pasitraukimo į pensiją kai kurioms profesijoms (...) Aš prognozuoju, kad jau sulaukus 60 metų amžiaus daugelis žmonių tampa neįgaliais, turi vieną ar kitą neįgalumo grupę, o tai atsilieps jų pensijų dydžiui...“, - spaudos konferencijoje kalbėjo parlamentarė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją