V. Molis kartu su buvusia įmonės buhaltere Birute Rankauskiene iš „Automagistralės“ atleisti pernai liepą, o jų atleidimo motyvas buvo galimas turto iššvaistymas, darbuotojams nemokami atlyginimai, neteisingai apskaičiuojamos darbo valandos.

Vilniaus regiono apylinkės teismas šių metų kovą iš dalies patenkino V. Molio ieškinį – pripažino darbo sutarties nutraukimą neteisėtu ir priteisė jam iš „Kelių priežiūros“ 24,3 tūkst. eurų netesybų, 4,1 tūkst. eurų išeitinę išmoką ir 3 tūkst. eurų neturtinės žalos.

„Automagistralę“ ir dar 10 regioninių kelių priežiūros įmonių apjungusi „Kelių priežiūrą“ šį sprendimą apskundė Vilniaus apygardos teismui, kuris birželį nutarė, kad V. Molis buvo atleistas teisėtai - jis panaikino pirmos instancijos teismo sprendimą.

Pernai spalį Susisiekimo ministerija paviešino „Automagistralės“ audito rezultatus. Paaiškėjo, kad įmonei padaryta daugiau nei 200 tūkst. eurų žalos, vadovybė pirko prabangius automobilius, kūrė fiktyvias pareigas, pavyzdžiui, viešųjų pirkimų specialisto-sandėlininko padėjėjos, už įmonės pinigus vyko atostogų ir kitaip švaistė lėšas bei siekė asmeninės naudos.

Neskaidrius „Automagistralės“ NT pirkimus tiria Specialiųjų tyrimų tarnyba. Pernai balandį teisėsauga pradėjo tyrimą, įtariant, kad „Automagistralės“ vadovai ir vienos didžiausių šalyje kelių ir tiltų statybos bendrovių „Panevėžio keliai“ darbuotojai galėjo piktnaudžiauti kelių remonto viešuosiuose pirkimuose.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)