Kaip rašoma pranešime spaudai, „Addere Care“ steigėjai bendradarbiauja su Švedijos Karalienės Silvijos demencijos slaugos fondą atstovaujančia „Swedish Care International“, planuoja mokymus būsimiems įstaigos darbuotojams bei diegia esminius „Silviahemmet“ slaugos principus bei veiklos standartus. Planuojama, kad slaugos namų svečiai švediškos kokybės paslaugas gaus nemokamai, t. y. be jokių papildomų priemokų prie Valstybinių ligonių kasų finansavimo.

Slaugos namų vadovė Alma Pundziūtė teigia, kad ramiai ir oriai nugyventi paskutiniąsias savo gyvenimo dienas daugeliui žmonių tampa rimtu iššūkiu.

„Norime padėti šaliai, siekiame ne tik suteikti trūkstamą slaugos paslaugą, tačiau norime ją suteikti itin kokybiškai. Atskirai noriu paminėti, jog „Addere Care“ veikloje integruosime ir sielovados specialistus. Bursime bei skatinsime savanorystę“, – teigia slaugos namų vadovė.

„Addere Care“ vadovų komandoje Trakuose darbuosis ir slaugos profesionalai iš Švedijos. Slaugos vadovės Madelene Harnisch teigimu, steigėjai nekonkuruos dėl šiandien Lietuvoje dirbančių specialistų.

„Mūsų tikslas – investuoti į žmones, apmokyti bei sertifikuoti „Silviahemmet“ metodu naujus specialistus, o taip pat grąžinti iš Lietuvos išvykusius profesionalus, kurie galėtų čia pritaikyti iš Šiaurės šalių parsivežtas skandinaviškas patirtis, požiūrį į slaugomą žmogų, būti kantrybės ir dėmesingumo pavyzdžiais“, – teigė M. Harnisch.

Švedų architektai pastato pritaikymo slaugos namams projektą parengė taip, kad svečiai jaustųsi kaip nedideliuose jaukiuose slaugos namuose, turėtų jiems skirtą bendravimo, laisvalaikio ir maitinimosi erdvę.

Slaugos namus „Addere Care“ planuojama atverti šių metų vasarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)