34 metų R. Macui, kuris iš banko pasitraukė prieš 4 mėnesius, pareigūnų pareikšti įtarimai yra susiję su bendrovės Lietuvos paštas dabar jau buvusio generalinio direktoriaus Andriaus Urbono byla. Anksčiau jis taip pat dirbo „Swedbanko lizinge“.

Buvusio Komercinio transporto lizingo skyriaus vadovui pareigūnai neprašė teismo suimti, tačiau jam nurodė registruotis policijoje bei paskyrė rašytinį pasižadėjimą neišvykti be pareigūnų žinios.

Įtariama, kad R. Macas esą galėjo padėti kitiems grupuotės nariams iš banko klientų reikalauti ar bandyti apgaule išvilioti įvairaus dydžio sumas už tariamą pagalbą įtakojant banką priimti palankius sprendimus sudarant lizingo sutartis ar jas pratęsiant.

DELFI žiniomis, šiuo metu byloje įtarimai yra pareikšti šešiems asmenims. Du įtariamųjų – Vilniaus verslininkas Marijanas Romanovskis ir jo kolega panevėžietis Andrius Grigalauskas yra suimti. M. Romanovskis yra Vilniaus rajone esančios „Rukainių pirties“ savininkas – per kratą jo bendrovėje buvo rasta „juodoji buhalterija“. Ji - gana įspūdinga, nes dokumentuose buvo nurodyti kiekvieną dieną gauti „juodi“ ir „balti“ pinigai.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus prokuroras Remigijus Matevičius sakė, kad byloje intensyviai atliekami įvairūs procesiniai veiksmai, be to, labai išsiplėtė galimai padarytų nusikalstamų veikų ratas. Kada byla pasieks teismą, prokuroras kol kas nesiryžo prognozuoti.

DELFI primena, kad A. Urbono byloje įtarimų yra sulaukęs ir kredito unijos „Vilniaus taupomoji kasa“ Paskolų komiteto pirmininkas Ruslanas Pogorelovas.

A. Urbonui pareigūnai įtarimus yra pareiškę dėl keturių epizodų, tačiau baudžiamojoje byloje iš viso tiria ne mažiau kaip 40 atvejų. Įtariama, kad jie finansinių problemų turintiems verslininkams siūlydavo išspręsti problemas pagerindami kredito grąžinimo arba gavimo sąlygas.

Pareigūnai tiria A. Urbono veiklą viename didžiausių šalies bankų - „Swedbank“. Apie galimai padarytas nusikalstamas veikas sostinės policijai pranešė banko atstovai, atlikę patikrinimą.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas praėjusių metų rugsėjį.

Pareigūnai jau yra apklausę nemažai verslininkų, su kuriais dirbo A. Urbonas ir jo kolegos. Vienas kaunietis, kuriam buvo pratęsta lizingo sutartis banke, byloje yra pripažintas nukentėjusiuoju.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)