V. Puidoko teigimu, net ir tuo atveju, jei oponuojanti pusė ir mėgins skųsti teismo sprendimą, jis toliau užtikrintai sieks teisingumo.

23 metus „Panevėžio keliams“ vadovavęs V. Puidokas praėjusių metų kovą kreipėsi į teismą prašydamas priteisti jam beveik 232 tūkst. eurų išeitinę išmoką pagal darbo sutartį.

Panevėžio keliai“ pateikė priešieškinį buvusiam vadovui už daugiau kaip 626 tūkst. eurų, o vėliau – net 18,5 mln. eurų ieškinį V. Puidokui dėl tariamai padarytos žalos.

Kaip jau anksčiau skelbė „Delfi“, praėjusių metų gruodžio 20 dieną „Panevėžio keliai“ kreipėsi į Panevėžio apygardos teismą su civiliniu ieškiniu dėl žalos atlyginimo iš buvusio įmonės generalinio direktoriaus.

„Finansinių atskaitomybių duomenimis, pastaruosius ketverius metus (2016–2020 metais) įmonė veikė nuostolingai, bendrovė patyrė 31 mln. eurų konsoliduotų nuostolių. Jos nuosavas kapitalas mažėjo nuo 89,3 mln. eurų 2015 metais iki 68,5 mln. eurų 2020 metais.

Dėl blogų finansinių rezultatų ir tendencingo įmonės vertės mažėjimo, šių metų pradžioje įmonės valdyba priėmė sprendimą atsisveikinti su generaliniu direktoriumi. Siekiant įsivertinti priežastis, lėmusias 31 mln. eurų nuostolį, valdybos ir stebėtojų tarybos iniciatyva buvo peržiūrėta pastarųjų kelių metų įmonės veikla.

Patikrinimo metu buvo nustatyti faktai, kurie leidžia teigti, kad neigiami finansiniai įmonės rezultatai buvo lemti netinkamo buvusio vadovo valdymo, o taip pat asmeninės naudos siekimo, paminant bendrovės interesus“, – dėstoma „Delfi“ pateiktame dokumente.

Pats V. Puidokas kaltinimus vadino absurdu ir šmeižtu. Vasarą jis, būdamas ir smulkiuoju „Panevėžio kelių“ akcininku „Delfi“ kalbėjo apie stambiųjų akcininkų diktatą ir ragino kitus smulkiuosius akcininkus nepritarti naujiems įstatams. Tačiau šie raginimai nesuveikė – liepą įvykusiame neeiliniame susirinkime 81,46 proc. „Panevėžio kelių“ akcininkų pritarė bendrovės įstatų pakeitimui. Plačiau galite skaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją