Konkurencijos taryba pranešėm, kad penktadienį įsiteisėjo Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) spalio 26 dienos sprendimas.

Pasak tarybos, VAAT pripažino, jog L. Gaigalienė tiesiogiai prisidėjo prie draudžiamo susitarimo dėl kainų: susirašinėjo elektroniniais laiškais su „Forum Cinemas“ vadovu, pati persiuntė sutartį įmonei „Theatrical Film Distribution“.

L. Gaigalienei neapskundus sprendimo, sankcijos įsigaliojo.

Pernai lapkritį Konkurencijos taryba nustatė, kad „Theatrical Film Distribution“ ir tai pačiai įmonių grupei priklausančios bendrovės „NCG Distribution“ bei „Forum Cinemas“, apsikeitusios kino filmų demonstravimo sutartimi, sudarė susitarimą dėl kino filmų platinimo kainos skaičiavimo ir minimalių jos dydžių.

Kartelio dalyvėms paskaičiuotos baudos siekė daugiau nei 3,8 mln. eurų, tačiau dėl pandemijos apribojimų Konkurencijos taryba jas sumažino 80 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją